povím vám, že stát v dnešním mega dusném dni před plotnou, byla vcelku výzva. No nakonec jsme měli oběd i večeři... a při té příležitosti jsem si vzpomněla, že bych vám mohla sepsat kuchyňský pravidelníček... :-)
Víkendové lívance byly tentokrát už v týdnu - výhoda dovolené. Udělala jsem těsto s kokosem a moc dobré to bylo (no musím se pochválit, což) :-)
Polévky jsou v horkých dnech trochu sporným jídlem, ale nezapomínáme na něj. Taková z kořenové zeleniny je naprosto výborná.
Jak dopadne polévka z miomatu složená jen ze žampiónů? No je mega tmavá :-) Já houby nejím, ale manžel tedy moc chválil, tak snad...
Když jsme u těch hub, tak jsem udělala i houbovou se zeleninou.
A pro houby nejedlé (já a cácorky) ještě klasický nudlový vývar.
Vcelku často holky poslouchají audioknihy Hurvínka, kde v jedné mluví Hurvínek o tom, že jedl kašpárek. No holky ho chtěly samozřejmě také... :-)
Houbový guláš z pomalého hrnce prý nebyl vůbec špatný. Jen já sem měla trochu problém, abych ho správně ochutila (zkuste dochucovat něco, co nejíte...)
Můj milovaný kuskus s mletým masem. Máme jej teď tak 1-2x týdně a vůbec mi to nevadí. Naopak!
Rychlá omáčka s dušeným mletým masem, zeleninou a s jasmínovou rýží. Jednoduché a pokud vyříte v multifunkčním / pomalém hrnci, tak máte vše téměř bez práce.
Škvarky, mňam, škvarky... Byly s nimi výborné kořenové bagety...
...i klasické škvarkové placky. Výborná slaná svačinka.
Docela jsme si oblíbili rychlokoláče se žmolenkou a ovocem. Velice dobrý byl borůvkový...
... a švestkový jsem pekla rovnou dva dny po sobě. Inu chutnal a během snídaně jsme jej vždy snědli. Brzy vám napíši i recept. Co říkáte?
No a protože je švestková sezóna, tak jsem udělala ještě pár dalších skleniček švestkové marmelády. Je výborná na snídaňové tousty.
Tak to bychom měli vše. Co budete vařit zítra?
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.