pátek 27. srpna 2021

Chvilka v kuchyni #34

Pěkný večer, kuchaříci,

chcete před víkendem pár kuchyňských tipů? Pokud nevíte, co uvařit, tak se vám tento pravidelníček třeba i hodí... :-) 



Snídaňové tipy

Po ránu si většinou dáváme něco upečeného z předchozího dne - často třeba brownies, které navíc něčím dozdobím. Nicméně asi nejvíce oblíbené jsou u nás teplé ovesné kaše, které ještě doplním jogurtem. 
Sem tam také máme jen klasický bílý jogurt, ale vždy dozdobený ovocem či domácí marmeládou. 

 

 

Oběd na home officu

To je vždy rychlovka, kdy mám buď něco z předchozího večera či často sahám po vejcích na různé způsoby. Omelety nebo míchaná vajíčka s mozzarelou. 


 

Mezi další HO - jídla také patří kousky chystané v horkovzdušné fritéze. Třeba treska s kroketami a k tomu domácí zelenina. 


Teplé večeře

Cácorky měly velkou část prázdnin různé příměstské tábory, kde měly o obědy a svačinky postaráno. Nicméně i tak se snažím dělat i teplé večeře. Přecijen mi přijde, že během léta opět hodně vyrostly, a tak potřebují výživu.

Mezi nejoblíbenější jídla patří pečené kuře či těstoviny s boloňskou,... 

 

...nicméně i kuře na paprice je u nás u stolu vcelku vítané. 


Po opravdu dlouhé době jsem také vařila koprovou omáčku. Sešlo se mi pak díky tomu pár komentářů s tím, že jí mám sraženou. Zrovna koprovku už dlouhou dobu zahušťuji v podstatě jen krupičkou. Začala jsem to tak dělat, když byly holky malinké a už mi to zůstalo :-) ona ta struktura omáčky je pak trochu jiná a nezvyklá, ale chuťově je skvělá. Určitě někdy vyzkoušejte. 


Placky z balkánského sýra byly vcelku náhodným počinem. O to více mňamózním. I vy si je můžete zkusit nachystat - recept naleznete ZDE.


Sladké pečení u nás není tak časté poslední dobou, ale o to více si jej užíváme. Třeba bezlepkové brownies,... 


...či pudinkový šneci potěší vždy a zmizí z talířků během chvilky. 


Okurkám se u nás na zahradě letos opravdu dařilo, a tak hodně salátujeme - klasický ve sladkokyselém nálevu či se zakysanou smetanou, vždy se jedná o super doplněk k obědu či večeři. 

 

A abychom měli i něco na zimu (pokud to dříve nesníme), tak jsem se pustila i do zavařování okurek. 


 

Stejně tak se letos daří cuketám, které krom klasického zpracování také zavařuji v podobě chutney. Uvidíme, kolik skleniček se dožije zimy :-) 


Pořídila jsem si arónii a protože již měla pár plodů, smíchala jsem je s ostružinami a výborná marmeláda je na světě. 

Dobrou chuť! 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig