Pěkný večer, kuchaříci,
receptů na slané placky, které vám zaplní žaludek a zároveň budou chutnat, je opravdu hodně. A protože jsem na žádné z nich neměla přesně potřebné suroviny, trochu jsem si recept upravila. A nebudu si jej samozřejmě křečkovat jen tak pro sebe.... :-)
Je to opravdu jednoduché a i časově se vejdete cca do hodiny.
Na těsto potřebujete:
1 hrnek kysaného podmáslí
1 lžice slunečnicového oleje
1 balení balkánského sýru (125 g) nastrouhaného na hrubo
1 lžička cukru
1 lžička soli
1/2 lžičky kypřícího prášku
hrst jarní cibulky
3/4 hrnku rýžové mouky
1/2 hrnku (případně trochu více podle potřeby) hladké mouky
Ze surovin vymíchejte hladké a nelepivé těsto - hladkou mouku přidávejte postupně. Poté nechte cca 15 minut v lednici odpočinout.
Těsto rozdělte na stejně velké díly (já udělala 8, ale záleží na vás, jak velké placky chcete mít).
Z každého kusu vyválejte cca 4 mm širokou placku a opečte na pánvičce z obou stran do zlatova.
Každou placku vždy trochu pomažte máslem a vrstvěte na sebe.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.