úterý 21. září 2021

Banánový chlebík s citrónovou polevou

 Hezký večer, kuchaříci,

doma máme upečeno, krásně nám voní celý dům a jelikož má banánový chlebík opravdu úspěch (už je téměř polovina pryč a já doufám, že vydrží i na snídani a svačinu), rozhodla jsem se vám sepsat rychlý recept....

Recept je opravdu jednoduchý a upotřebíte do něj už trochu přezrálejší banány. Nachystejte si tedy:

2 vajíčka
1/2 hrnku rozpuštěného másla
1/2 hrnku kokosového cukru
2 zralejší banány (rozmačkejte vidličkou na jemnou kaši)
1 lžička skořice
1 lžička kypřícího prášku
1 hrnek mouky (50:50 rýžová + klasická polohrubá


Na polevu:

1/3 hrnku moučkového cukru
3 lžíce citrónové šťávy

Z ingrediencí vymíchejte hladké těsto a dejte do vymazané formy na toustový chléb (či do hřbetu). Pečte ve vyhřáté troubě prvních 20 minut na 180 stupňů a následně dalších 20 minut na 165 (kontrolujte špejlí). 


Po vyklopené nechte chvíli vychladnout a následně přelijte polevou, jež vytvoříte smícháním moučkového cukru a citrónové šťávy. 


Dobrou chuť! 





SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig