pondělí 6. září 2021

Kořenová smetanová omáčka s trhaným masem

 Hezký večer, kuchaříci,

pokud uvažujete, co sem tam k obědu či večeři, tak mám pro vás jeden tip, který je vcelku jednoduchý na přípravu a velmi chutný. Zejména pokud jste fanoušci omáček... 

Jak na omáčku? Nachystejte si:

1 hrnek strouhané mrkve
1 hrnek strouhané petržele
vepřové maso dle vaší chuti - já použila panenku
1 hrnek smetany
2 lžíce (kokosového) cukru
sůl, pepř
malou hrst nasekaného kopru 
krupička na zahuštění



Nejprve maso osolte a opepřete a osmahněte na pánvi z každé strany cca 1- 2 minuty (na zatažení), následně do pekáčku vložte strouhanou zeleninu, maso a podlijte vodou. Pečte cca 45 minut na 180 stupňů přiklopené poklicí. 
Následně vyjměte maso (to natrhejte), zbytek přelijte do hrnce, projeďte tyčovým mixérem, přidejte zbylé suroviny (kromě krupičky) a přiveďte k varu. Následně zahustěte krupičkou. Většinou stačí 2-3 polévkové lžíce, ale záleží i na vaší chuti. Případně ještě dosolte. 


Jako přílohu můžete přidat vařené brambory nebo domácí "hrnkový" knedlík. Chcete vědět, jak na něj? 

Nachystejte si:

2 rohlíky (housky, kousek bagetky či toustového chleba)
1/3 hrnku mléka 
1 vajíčko
1 lžička kypřícího prášku
1-2 polévkové lžíce nasekané pažitky
1/2 lžičky soli

Vše smíchejte v misce - pečivo musí být lehce nasáklé mlékem (lijte postupně) a vložte do tvořiče na knedlíky (mám z Tescomy) nebo do hrnku. Obojí nejprve vymažte trochu olejem a plňte jen do cca 2/3 - knedlík "povyroste".  V mikrovlné troubě pečte cca 3-4 minuty dle výkonu trouby - zkontrolujte před vyklepnutím, zda není ještě moc mazlavý. 




Dobrou chuť!



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig