pondělí 27. září 2021

Slaný koláč z chlebového těsta

 Dobré ráno, kuchaříci,

pečete rádi kváskový chléb? A už jste jej zkusili přeměnit na koláč?

Receptů na různé slané koláče je nespočet, ale toto rozhodně není klasický quiche. Spíše naopak. Je to více "tak trochu jinak" zapečený chléb.

Základní těsto je jednoduché  a připravíte jej podle návodu na kváskový podmáslák ZDE. Na klasický koláč vám stačí jen 1/3 dávka. Nicméně pokud těsto uděláte z celé dávky (tak jako já), tak můžete kromě koláče upéct i klasický chlebík - jen trochu menší. A nebo si můžete těsto odložit do lednice a použít v příštích dnech. V lednici vydrží bez problému 5-6 dní.


Těsto vmačkejte do koláčové formy a lehce jej vytáhněte i po stranách formy. Následně si nachystejte "náplň", kdy smícháte:
2 vejce
1/2 hrnku smetany
1/3 hrnku nastrouhané Nivy

Tuto náplň nalijte na těsto a případně ještě dozdobte šunkou. 

Pečte ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 15 minut, následně ztlumte na 175 a pokračujte dalších cca 20 minut. Pokud budete mít pocit, že se vám náplň moc připéká, raději přikryjte formu alobalem. 

Po upečení podávejte ještě teplé.


Dobrou chuť! 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig