neděle 14. listopadu 2021

Chvilka v kuchyni #44+45

 Hezký nedělní večer, kuchaříci,

přemýšlíte, co budete v dalším týdnu vařit? Jsem tu opět s tipem na něco jednoduchého a námi doma prověřeného... 


Na snídaně u nás drží prim ovesná kaše. Často v kombinaci s jogurtem, mussli, ořechy a ovocem. Inu, je dobré jíst i očima. 

 

 


Po delší době jsme si také doma nachystali malé hrnečkové dortíky. S ovocem, čokoládou a javorovým sirupem byly skvělé! 


Stejně tak si užíváme sladké vafle, pokud máme příležitost. 


U polévek jednoznačně vedou vývary. Klasické s nudličkami a sem tam knedlíčky. 


 

Polévka z domácí dýně? To je asi ta nejchutnější věc, se kterou mi dost často pomáhají cácorky. 


Stejně tak vločkovou polévku mají cácorky rády. Je jednoduchá, rychlá a pokud nejprve ovesné vločky osmahnete na ghíčku, tak má i jemnější chuť. 


Obědy a večeře přizpůsobuji tomu, zda jsme doma všichni nebo jsem jen sama  a potřebuji si nachystat něco rychlého při homeofficu. 
Dost často sahám po stripsech, peču klasické kuře, chystám dušené maso se zeleninou nebo chystám různé variace těstovin. 

 



 

Stejně tak je výborný cous cous, pečená panenka s dýní a bramborem, nebo jednoduchá směs vajíček, klobásek a zeleniny. 

 


A když už zmiňuji zeleninu, tak je jasné, že nesmí chybět i klasický zeleninový salát v různých variacích. 

 

A když byla chuť na sladkou večeři, tak tvarohové knedlíčky s banánem a šlehačkou byly skvělou volbou. 


Odpolední (nejen) víkendové svačinky jsou sem tam i "na slano" a vždy doplněné ovocem či zeleninou. 



Pečící inspirace na slano i na sladko:




 



Svačinkové inspirace:

 

 

 


Dobrou chuť!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig