sobota 27. listopadu 2021

James Rollins: Ledový ostrov

 Hezké sobotní dopoledne,

pomalu se přiblížil advent a to kromě přípravy na Vánoce je i fajn čas na to se trochu zastavit, uvařit čaj nebo kávu a začíst se do nějaké zajímavé knihy.... 

Jednu takovou pro vás mám - zejména pokud jste milovníky napětí, záhad a trochu i hororu. I když ten bych v knize viděla jen okrajově. 

Celý příběh se točí kolem polární stanice zbudované v dávných dobách Sověty. Kniha je vcelku popisná a zpočátku jsem si říkala, že těch postav je "až moc" - autor také na začátku uvádí seznam osob s informací kdo je kdo. Nicméně, jakmile se do příběhu začtete, začnete se orientovat. Příběh docela odsýpá, ale i tak si myslím, že některé okamžiky mohly být vynechány nebo zkráceny - k dokreslení situace v podstatě příliš nepomohly. Ale nevadí, o to více se tak můžete k postavám a jejich myšlenkám přiblížit. 


Knihu mám doma už mnoho let, četla jsem ji nyní po druhé a musím říct, že i s odstupem času, je to velice příjemné začtení. I když si pamatuji mé nadšení kdysi, které nyní už tak "wow" nebylo, tak stále mohu říct, že je to velice povedený kousek, který stojí za přečtení. 

Znáte Jamese Rollinse? Patří mezi vaše oblíbené autory? 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig