úterý 2. listopadu 2021

Veggy Crush - Libanonský falafel

 Hezký večer, kuchaříci,

tentokrát mám pro vás jeden rychlo tip na super "hotovku". 

Já to tedy napsala trochu špatně - "hotovka", tak to není. Tohle slovo ve mě evokuje něco ne moc zdravého, co jen hodíte ohřát a je to.. Což v případě falafelu od Veggy Crush není pravda. 

Nebudu lhát, já jsem člověk, který má rád řízek, steak nebo karbanátek, ale plně respektuji ty, kteří se rozhodnou pro jiný směr stravování. Naopak se ráda inspiruji a zkouším novinky. Jen jsem občas trochu "konzerva" a nenapadne / neláká mne do nákupního košíku hodit úplně vše, co by se tvářilo jako náhrada masa či klasických potravin. I z toho důvodu jsem ráda, že jsem v rámci spolupráce s webem Lepší složení jsem právě takový kousek na vyzkoušení měla v balíčku. 



Jak toto funguje? Máte sypkou směs na přípravu (a k tomu zvlášť balíček koření), které smícháte s vodou, vypracujete těsto, vytvoříte kuličky a osmahnete na pánvi. Jednoduché, což? Navíc i opravdu rychlé. Celkově jsem měla do 15 minut hotovo. 
Na smažení jsem použila olivový olej, ale říkám si, že na Ghíčku by to smažení také nebylo špatné a kuličky by měly chuťově zas trochu jiný nádech. 

 

Výsledkem jsou výborné kuličky, jež se skvěle hodí do salátů, k pečeným bramborům ale i třeba k rychlé "rajské". Ano, vím, je to falafel, ale proč nevyužít celý potenciál, který je chuťově opravdu moc dobrý, jemný a vláčný.  


Znáte Veggy Crush? Pro mne to byla dosud neznámá značka, která si rozhodně zaslouží pozornost (i já před chvílí objednala na webu další "ňaminky" nejen od této značky). 

Dobrou chuť!



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig