pondělí 25. dubna 2022

Chvilka v kuchyni #15 + 16/2022

Hezký večer,

chcete pár tipů "z kuchyně"? No, něco bych tu měla... :-) 



Snídaňové tipy:

Nejčastěji doma máme ke snídani to, co upeču den předem. To pak je i základ svačiny pro cácorky do školy.  Nicméně pokud je čas, tak si rádi pochutnáme na jogurtu, vaflích, lívancích nebo třeba i vajíčkách...

 

 


Polévka je základ:

Vývary jsou klasika a občas v nich díky i stojí lžíce díky množství nudliček, které jsem do nich schopná "nacpat". 
Druhou nejoblíbenější polévkou u nás doma je pak ta z ovesných vloček, které vždy na začátku lehce osmahnu na ghíčku. Přepuštěné máslo totiž dodá celku skvělý "nádech" a stačí jej opravdu jen lžička dvě. 

 

Home-officové rychlovky:

Když nemám uvařeno od předchozí večeře - což bývá ve většině případů, tak sahám po omeletách či rychlovce z horkovzdušné fritézy. 

 

 

Obědy a večeře:

Poslední dobou u nás zažíváme těstovinové období - cácorky je prostě milují. A tak kombinuji omáčky, jejich chutě i zeleninové příměsi. A tak trochu čekám, kdy toto období pomine... :-) 

 

 

Ale samozřejmě nejde jen o těstoviny. Takové gnochi se zelím a slaninou, pečená panenka, hrachová kaše s uzeným a nebo nádivka s bramborovým salátem.  A takový plněný knedlík nebo chléb s vajíčkovou pomazánkou, když není "hlad na teplé", to také není k zahozená. 

 

 

 


Sladké a slané pečení:

Svačinky do školy a snídaně se snažím z 90% chystat domácí, a tak u nás "jedou" různé donuty, muffiny, chlebíčky,  a protože byly Velikonoce, neodpustila jsem si mazanec (mazance :-) ) a beránka. 

A samozřejmě chléb a toustový chléb nesměl chybět. 

 

 

 

 


 




Svačinkové tipy: 


  

 

 


Dobrou chuť!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig