Hezký večer, kuchaříci,
všude ještě "doznívá" vánoční kuchyně, a tak je sem tam čas to proložit i něčím jiným, takže bych se tentokrát ohlédla o téměř tři týdny zpět a dala vám pár tipů z kuchyně. Co vy na to?
Snídaně jsou poslední dobou více o tom, co upeču den předem, ale když je chuť , tak třeba skvělá vajíčka se šunkou také stojí za to :-)
Počasí je všelijaké, a tak je super mít možnost se zahřát teplou polévkou. Výborný je vývar z uzených žeber s nudlemi, vločková polévka či vývarová bramborajda s kmínem a se šlehaným vajíčkem.
Uzená žebra či maso si rádi jednou za čas dopřejeme, jelikož z něj nejprve uděláme vývar a pak jej naložíme třeba jen s dobrým kváskovým chlebem. Navíc jsme po dlouhé době také ugrilova - i když to je spíš letní "aktivita - pár plátků krkovice. Bylo to skvělé zpestření.
Těstoviny a rýži u nás doma vidíte často. Například kuče na paprice, smetakové těstoviny se zeleninou a také "rizoro s pasírovanými rajčaty.
A když není čas nebo nálada na něco složitého, tak "vajíčka to jistá". Třeba v podobě pomazánky z předešlého dne či jako volské oko na topince.
Sladké pečení je u mne v kuchyni dost časté, protože jím pokrývám snídaně a svačiny. Ke chladnému počasí patří jednoznačně štrůdl či banánový chlebíček. Kynuté šneky s domácí ostružinovou marmeládou byly také skvělou variantou.
Svačinkové tipy:
Vánoční pečení:
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.