úterý 27. prosince 2022

Chvilka v kuchyni #43 + 44/2022

 Hezký večer, kuchaříci,

všude ještě "doznívá" vánoční kuchyně, a tak je sem tam čas to proložit i něčím jiným, takže bych se tentokrát ohlédla o téměř tři týdny zpět a dala vám pár tipů z kuchyně. Co vy na to? 

Snídaně jsou poslední dobou více o tom, co upeču den předem, ale když je chuť , tak třeba skvělá vajíčka se šunkou také stojí za to :-) 


Počasí je všelijaké, a tak je super mít možnost se zahřát teplou polévkou. Výborný je vývar z uzených žeber s nudlemi, vločková polévka či vývarová bramborajda s kmínem a se šlehaným vajíčkem.

 


Uzená žebra či maso si rádi jednou za čas dopřejeme, jelikož z něj nejprve uděláme vývar a pak jej naložíme třeba jen s dobrým kváskovým chlebem. Navíc jsme po dlouhé době také ugrilova - i když to je spíš letní "aktivita - pár plátků krkovice. Bylo to skvělé zpestření. 



Těstoviny a rýži u nás doma vidíte často. Například kuče na paprice, smetakové těstoviny se zeleninou a také "rizoro s pasírovanými rajčaty. 
 
 


A když není čas nebo nálada na něco složitého, tak "vajíčka to jistá". Třeba v podobě pomazánky z předešlého dne či jako volské oko na topince. 

 

Sladké pečení je u mne v kuchyni dost časté, protože jím pokrývám snídaně a svačiny. Ke chladnému počasí patří jednoznačně štrůdl či banánový chlebíček. Kynuté šneky s domácí ostružinovou marmeládou byly také skvělou variantou. 

 


Svačinkové tipy:

 

 

 

 

 

Vánoční pečení:

 

 

Dobrou chuť!


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig