pondělí 30. ledna 2023

Chvilka v kuchyni #2 + 3/2023

 Hezké odpoledne,

co si dát pravidelnou dávku kuchyňských tipů? 

Snídaně - zejména ty víkendové - u nás bývají pomalé, klidné a plné dobrůtek na stole. Oblíbili jsme si rozpečené croissanty, tousty, favority zůstávají lívance či kaše nebo jogurt a sem tam i míchaná vajíčka. 

 

 


Vývar na stovku způsobů - jak vidíte, vývar patří mezi naše nejoblíbenější polévky. kombinujeme i různé druhy koření či nudlí, a tak může být vždy trochu jiný. Ono třeba při použití čínských nebo rýžových nudlí je ta chuť výrazně odlišná. Stejně tak pokud uděláte vývar s bramborem a batátem. 

A ano, vločkovou polévku jsme si ale nemohli odpustit... :-) 

 

 

 

Tentokrát jsem večeře vařila ve větších dávkách, a tak jsem měla i nachystáno na druhý den na oběd.  Pokud náhodou ne, tak obložený talíř s vaječnou tlačenkou nebo omeletka "to" zachránili. 

 

Rýže a těstoviny u nás vedou, ale skvělá byla i uzená šunka (ze které byl i skvělý vývar) s kaší či cizrnové curry s cuketou a paprikou. 

 

 

Uzená žebírka dopečená s javorovým sirupem jsou naprostá chuťovka. A jako bonus jsme si ještě kromě obalované tresky a salátu s bramborem a tofu uvařili jorkšírský puding s kořenovou omáčkou a těstovinami.

 

 

Vajíčková pomazánka (tentokrát i se šunkou) u nás nikdy dlouho na talíři nezůstane.  Vždy do ní přidám trochu sušeného lahůdkového droždí, které zvýrazní chuť. 


Sladké i slané pečení nesmí chybět. Koláče, copy, kynuté muffiny i bábovky ode mne už znáte a na blogu najdete spoustu receptů. 
Taktéž niva šneci či škvarkové placky vždy přijdou k chuti. 

 

 

 

Svačinkové tipy: 


 

 

 

 



Dobrou chuť!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig