Hezké odpoledne,
co si dát pravidelnou dávku kuchyňských tipů?
Snídaně - zejména ty víkendové - u nás bývají pomalé, klidné a plné dobrůtek na stole. Oblíbili jsme si rozpečené croissanty, tousty, favority zůstávají lívance či kaše nebo jogurt a sem tam i míchaná vajíčka.
Vývar na stovku způsobů - jak vidíte, vývar patří mezi naše nejoblíbenější polévky. kombinujeme i různé druhy koření či nudlí, a tak může být vždy trochu jiný. Ono třeba při použití čínských nebo rýžových nudlí je ta chuť výrazně odlišná. Stejně tak pokud uděláte vývar s bramborem a batátem.
A ano, vločkovou polévku jsme si ale nemohli odpustit... :-)
Tentokrát jsem večeře vařila ve větších dávkách, a tak jsem měla i nachystáno na druhý den na oběd. Pokud náhodou ne, tak obložený talíř s vaječnou tlačenkou nebo omeletka "to" zachránili.
Rýže a těstoviny u nás vedou, ale skvělá byla i uzená šunka (ze které byl i skvělý vývar) s kaší či cizrnové curry s cuketou a paprikou.
Uzená žebírka dopečená s javorovým sirupem jsou naprostá chuťovka. A jako bonus jsme si ještě kromě obalované tresky a salátu s bramborem a tofu uvařili jorkšírský puding s kořenovou omáčkou a těstovinami.
Vajíčková pomazánka (tentokrát i se šunkou) u nás nikdy dlouho na talíři nezůstane. Vždy do ní přidám trochu sušeného lahůdkového droždí, které zvýrazní chuť.
Sladké i slané pečení nesmí chybět. Koláče, copy, kynuté muffiny i bábovky ode mne už znáte a na blogu najdete spoustu receptů.
Taktéž niva šneci či škvarkové placky vždy přijdou k chuti.
Svačinkové tipy:
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.