úterý 28. března 2023

Chvilka v kuchyni #10 + 11/2023

 Pěkný večer, kuchaříci,

co opět pár kuchyňských tipů? :-)

Snídaňová klasika v podobě kaše či croissantů nesmí chybět. Navíc jsme ji doplnili i trdelníkem z nedalekého bistra. Také jsme si poslední dobou o víkendech oblíbili vajíčko na tvrdo (či na hniličko), kterým doplníme sladkou část. 

 

 

Kuřecí vývat a vývar z uzeného. To jsou polévkové stálice, které nás baví a holky je mají moc rády. 

 

Obědy o homeofficu jsou většinou rychlé v podobě omelet a pokud mám třeba vinnou klobásu, tak hodím do trouby a jednoduchý mix je na světě. 

 

 

Večeře pak bývají rozmanitější - třeba rizoto ala tika masala příchuť s kuřecími nudličkami, panenka pečená na jablcích s bramborovou kaší,...
 

...špagety se zeleninou a pasírovanými rajčaty či těstoviny s tuňákem a pestem. 

 

Jednou za čas jsou také skvělá uzená žebra (ta nejprve vyvařím na polévku a následně opeču s javorovým sirupem) či jednohubky v podobě niva šneků. 

  

Pokud není moc nálada na vyváření, tak vždy je super topinka či kváskový chléb s pomazánkou (vajíčkovou se šunkou) či s pečeným masem a paštikou. 

 

Sladké i slané pečení nesmí chybět a čím dál více baví i cácorky. Buchta s drobenkou a ovocem (tu jsem opravdu v týdnu pekla 3x, jaký měla úspěch). Taštičky a šneci z listového těsta, kefírovka či slaná bagetka. 

 

 

 


Svačinkové tipy: 

 

 

 


 

Dobrou chuť! 
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig