Pěkný večer, kuchaříci,
co opět pár kuchyňských tipů? :-)
Snídaňová klasika v podobě kaše či croissantů nesmí chybět. Navíc jsme ji doplnili i trdelníkem z nedalekého bistra. Také jsme si poslední dobou o víkendech oblíbili vajíčko na tvrdo (či na hniličko), kterým doplníme sladkou část.
Kuřecí vývat a vývar z uzeného. To jsou polévkové stálice, které nás baví a holky je mají moc rády.
Obědy o homeofficu jsou většinou rychlé v podobě omelet a pokud mám třeba vinnou klobásu, tak hodím do trouby a jednoduchý mix je na světě.
Večeře pak bývají rozmanitější - třeba rizoto ala tika masala příchuť s kuřecími nudličkami, panenka pečená na jablcích s bramborovou kaší,...
...špagety se zeleninou a pasírovanými rajčaty či těstoviny s tuňákem a pestem.
Jednou za čas jsou také skvělá uzená žebra (ta nejprve vyvařím na polévku a následně opeču s javorovým sirupem) či jednohubky v podobě niva šneků.
Pokud není moc nálada na vyváření, tak vždy je super topinka či kváskový chléb s pomazánkou (vajíčkovou se šunkou) či s pečeným masem a paštikou.
Sladké i slané pečení nesmí chybět a čím dál více baví i cácorky. Buchta s drobenkou a ovocem (tu jsem opravdu v týdnu pekla 3x, jaký měla úspěch). Taštičky a šneci z listového těsta, kefírovka či slaná bagetka.
Svačinkové tipy:
Dobrou chuť!
Jsem milovnice vývarů :-) hlavně hovězího.
OdpovědětVymazatruzovartenka.eu
Ty u nás také nesmí chybět :-)
Vymazat