pondělí 20. března 2023

The Greatest Candle in the World

 Dobré ráno,

pokud jste tvořiví tvorové a zároveň rádi recyklujete, tak mám díky spolupráci s webem Econea skvělý tip...

Zima i léto, to je období, kdy svíčky u nás doma nesmí chybět. V zimě dokouzlí atmosféru a v létě je to i skvělý způsob, jak při večerní grilovačce odehnat komáry či jiný dotěrný hmyz.  
Už delší dobu jsem uvažovala, že bychom si s dcerkami mohly svíčky i sem tam vyrobit. Dozdobit si je a třeba i pomocí olejíčků dodat nějakou specifickou vůni. A když jsem se dala do hledání nějaké výrobní sady, tak mi naběhla i Econea. Wow! Co si budeme povídat, tam mají prostě vše potřebné a ještě vždy šetrné k naší planetě. Takže "nebylo o čem" a za pár dní jsme doma měly krabičku s názvem The Greatest Candle in the World, díky které si můžete vyrobit až 5 svíček. 



A jak to tedy funguje, abyste "z pytlíčku vykouzlili svíčku"? Naprosto jednoduše a s malou kontrolou to zvládnou i děti. 
Kromě věcí z balení je potřeba připravit ještě skleničku a olej - na jednu svíčku 100ml. Ten může být slunečnicový, olivový, řepkový...a klidně i již použitý (jen jej přes plátýnko přefiltrujte kvůli nečistotám).  Sada jinak obsahuje knot a směs. 

 

Nejprve se nachystejte skleničky, které si můžete i podle vkusu dozdobit - holky si navíc vzaly k ruce sušené lupínky růže, které přidaly na dno svíček. 
Poté rozmíchejte směs z pytlíčku s olejem a dejte zahřát do mikrovlny (nebo můžete ve vodní lázni), dokud se směs nerozpustí a nesmíchá s olejem. To následně nalijte do skleničky. Nechte chvilinku "ustát". 

 

Ještě než začne svíčka tuhnout, vezměte knot a umístěte jej.  Doporučuji si vzít k ruce kolíček, kterým knot zajistíte přesně uprostřed. Takto nechte (ideálně přes noc) ztuhnout. Následně knot zkraťte na cca 1 cm. 

 

A svíčky jsou hotové. Krásně voní po jablkách (do této směsi není potřeba cokoli voňavého přidávat) a vydrží cca 30 hodin.  

 

Za mne je toto bomba, u které se pobavím nejen já, ale i cácorky. Těším se na další kousky, které vytvoří. Econeo, toto se povedlo a prosím více takových tvořivých sad! :-) 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig