úterý 16. srpna 2016

Už mi není dvacet...

Pěkné úterý, krásky,

popravdě jsem dlouho přemýšlela nad názvem tohoto článku, aby to nevypadalo tak, že mi po třicítce lehce "přeskočilo" a najednou se bojím stárnutí. To vůbec ne. Ale ruku na srdce, která z nás si nepřijde stále jako náctiletá (tedy jak který den) s tím, že pohled do zrcadla ji občas vrací do reality.




Ne, nejsem příznivcem velkého bláznovství, kdy ženy chtějí v padesáti vypadat na třicet a podřizují tomu téměř vše. Dokáži, ale na druhou stranu pochopit sem tam nějaký kosmetický zákrok, který (ale opravdu decentně a s rozumem) nám nejenom vylepší vizáž, ale hlavně pozvedne sebevědomí. Co si budeme povídat, v tom to celé vězí :-)

Ale nebojte, tento článek nebude o mých zkušenostech s plastickou chirurgií - ono tedy ještě žádné nemám a ani v nejbližší době neplánuji. Bude o tom, jak jsem se rozhodla se starat o svůj obličej a trochu to stárnutí ošálit.

Před pár týdny jsem oslavila třicetiny a opravdu se necítím jinak - 25, 29, 30... ono to moc veliký rozdíl není, i když... Já se obecně snažím starat o svoji pleť a výrobky přizpůsobuji nejen věku, ale také počasí, roční době, aktuální náladě. Na pleť po třicítce je vcelku dost výrobků, které slibují boj s již prvními vráskami. Ono to upřímně člověku ani "nedá", aby něco nevyzkoušel. Mne je v tomto také velkou inspirací Ilovík, protože zatím mi sedělo snad vše, co doporučila. To je pro mne svým způsobem sázka na jistotu, i když samozřejmě, každá žena je jiná a ne vždy musí vše sednout.



Takže, tak jak mi postupně stávající krémy na obličej docházela, nahrazovala jsem je již takovými, které jsou "vhodné pro můj věk". Tři z nich používám stále a věřím, že i do budoucna u nich asi zůstanu.



Při koupi čistícího kartáčku jsem si pořídila od MK i tento gel. Psala jsem vám na něj i samostatnou recenzi. Používám jej téměř půl roku (on snad neubývá, i když jej používám téměř denně :-) ) a musím říct, že pohled na něj se svým způsobem změnil. Chválila jsem jej již v recenzi a za tím si stojím, nicméně původně jsem tvrdila, že není "must have", že? Inu, teď už bych řekla, že určitě ještě nějaké ty mycí a čistící přípravky vyzkouším, ale toto je ta stálice, kterou bych nerada opouštěla. Pleť mám po něm krásně jemnou, lehce vypnutou, ale nevysušenou. Prostě má aktuální topka. 



Pokud znáte a máte také rádi blog I love makeup, tak znáte také určitě krémy Uriage. Já si jeden z řady Isoliss pořídila docela nedávno, a to právě na základě doporučení od Ilovíka. A je fakt super. Opravdu jemný, rychle se vstřebává, nemám po něm žádný mastný pocit. Pleť mám po něm opravdu krásně hladkou a po použití na mne působí "oživeně" nebo jak to nazvat. 



Oční krémy se snažím používat opravdu pravidelně a ty od Ziaja mám hodně ráda a i jsem vám o nich na blogu již psala. Nejvíce mi asi vyhovoval s kozím mlékem, který jsem měla kdysi, ale ani tento není vůbec špatný. Nicméně, jelikož mi již dochází, zkusím ještě nějaký jiný a třeba od jiné značky - docela pokukuji po Cienu z Lidlu, prý není vůbec špatný ;-) 


Kromě Isolissu mám ještě jeden krém na obličej v tuto chvíli, a to Institut Esthederm, který jsem měla v Beauty Boxu. Střídám to tak, že Isoliss si nechávám jako denní krém a tento jako noční a bomba. Po těch cca třech měsících používání mám pleť opravdu o hodně lepší. Jen mi již Esthederm dochází, a tak uvidím, zda jej opět zakoupím nebo přeci jen zaexperimentuji. 


A teď jeden opravdu wow výrobek - sérum NovAge od Oriflame. Opět jsem si jej pořídila na doporučení Ilovíka a ten mi tedy sedl... no naprosto. Mám vcelku znatelné rýhy na čele (prostě jak se pořád "ksichtím...") a po tom zhruba čtvrt roce používání bych řekla, že se lehce vyhlazují. Jasně, že to není jako botox, ale výsledek prostě vidím. Navíc je pleť krásně napnutá a hydratovaná po každém použití. Nevěřila bych, jak hodně to může být během chvilky po nanesení na obličej znát Teď mám z této řady objednaný i gel na mytí obličeje jako doplnění k MK, tak jsem opravdu hodně zvědavá, zda bude také tak výborný. No dám vám samozřejmě vědět ;-) 




A tady tři wow topky, které teď vládnou mé zrcadlové poličce v koupelně. Ano, možná si řeknete, že v tomto článku jen chválím, ale tak to bylo zamýšleno - ukázat to, co mi vyhovuje, je cenově dostupné, kvalitativně výborné a třeba vás inspirovat, pokud máte podobnou pleť jako já. 

A jak se staráte s postupujícím věkem o svou pleť vy? Mění se s věkem váš přístup, nějaké tipy, vychytávky? :-) 




SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig