středa 15. února 2017

Mrkvovo - jablečná bábovka

Pěkný večer,

v neděli jsem se vrhla na trochu jiné pečení, na které jsem se chystala už docela dlouho.  Kdysi jsem ochutnala mrkvový dort a byl výborný, a tak jsem si řekla, že by šla určitě i podobným způsobem upéct mrkvová buchta.  Dopadlo to moc dobře a můj fotoaparát byl u toho, takže se s vámi mohu podělit...

Na těsto si připravte:

3 vejce
1/2 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1/3 hrnku rozpuštěné Hery
3/4 hrnku mléka
1 malý bílý jogurt
1,5 hrnku hladké mouky
1/3 hrnku Granka
1 kypřící prášek




Vypracujte hladké těšto. pokud by bylo příliš řídké, můžete přidat ještě trochu mouky.


Nastrouhejte dvě mrkve a dvě jablka - pokud trpíte leností, jako já, tak je můžete hodit do sekáčku a nasekat na hodně jemno :-)


Následně tuto ovocně - zeleninovou směs zamíchejte do těsta...


... dejte do velké bábovkové formy (nebo dvou menších forem) a pečte cca 40 minut na 180 stupnů horkovzduch.


Dobrou chuť! 


P.S. Bábovka je hezky vláčná, ale má tendence na povrchu praskat, což vidíte na fotografiích. No i tak je mňamózní :-)






Žádné komentáře:

Okomentovat