středa 1. února 2017

Tvoření s dětmi: Květinové panenky

Hezký večer rodičovstvo,

na Insta a FB jsem vám ukazovala, že se jdeme pustit do květinových panenek. A jelikož jsem touto tvorbou zabavila holky skoro na hodinu (no sebe taky), tak jsem si řekla, že nebude vůbec špatné se s vámi podělit.

Už co holky začaly více vnímat, snažila jsem se je zapojovat do různých činností. Ony jsou docela hodně aktivní a zároveň je baví něco vyrábět - od modelování, přes vystřihování, až po vaření...to pak i já ale musím vymýšlet stále něco, co je zaujme :-)

Včera sem měla chvíli času, a tak jsem zavítala do Bambule na Arkádách. Chtěla jsem nějaké větší korálky v sadě nebo tak, že bychom dělaly náramky. No nic moc z toho zrovna neměly (mimochodem, už jsem nám udělala zásobovací objednávku v e-shopu Stoklasa - všem tvořilcům doporučuji, mají akce :-) ) ale co mi přišlo fajn, to byla sada na výrobu květinových panenek. 



Balíček stál asi 60,- a podle popisu můžete udělat až 12 panenek... Narovinu, moc nevím, jak by šlo udělat dvanáct panenek, když korálků na hlavičky bylo jen šest, ale nevadí :-)


Začaly jsme motat, přiloženou bavlnku na vlásky jsme po prvním pokusu nahradily vlnou - ať má pořádné háro, a už to jelo. Musím říct, že na odreagování to není vůbec špatné ani pro dospělého. Jediné co mi nešlo, to bylo přenesení obličejíků na korálek. Ono totiž v balení máte samotný korálek a pak na samotném archu polevky, které dřevěnou špachtlí přenesete. Jako opravdu se vší snahou, to šlo hrozně špatně. výrobce by udělal lépe, kdyby korálky rovnou obarvil nebo dal klasické samolepky. Ale jinak nemám co vytknout. 


Holky si začaly panenky odkládat na ošatku s ovocem - jako neptejte se mne proč a jestli je to normální, že jsem nic nenamítala ... :-) , ale mne to přišlo najednou hrozně hezké, a tak jsem vzala do ruky foťák a ty naše panenky vám pořádně nafotila. 









SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig