sobota 25. března 2017

Sekaná se zeleninou a zakysanou smetanou

...a tak ještě dnes jednou, tentokrát pro kuchařinky...

Pokud někdy nemáte náladu na složité vyvařování a raději vše dáte do trouby, tak pak je toto rychlo - recept přímo pro vás.

Sekanou doma zas tak často nedělám. Alespoň ne klasickou. Pokaždé se jí snažím něčím trochu pozměnit.

Na tuto si připravte:

Mleté maso (já mám ráda kombinaci vepřové vs. hovězí)
Cibuli
Mraženou zeleninu - mix
2 Vejce
1/2 hrnku strouhanky
1/3 hrnku žitn mouky
Zakysanou smetanu - 1 kelímek
Sádlo
Sůl
Pepř
Oregáno
Kmín
Majoránka



Smíchejte maso, vejce, zakysanku, zeleninu a na sádle osmahnutou cibulku.

Pořádně zamíchejte.

Přidejte strouhanku, mouku a dochuťte solí a kořením. Opět pořádně zamíchejte, vložte do formy a dejte péct na 200 stupňů.



Po cca 30 minutách máte sekanou hotovou (zkontrolujte propečenost řezem).


Ideální s opečeným bramborem, vařeným bramborem nebo čerstvě upečeným chlebem :-) 


Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. Tak tohle vypada moc dobre.. Ackoliv sekanou moc nemusim, tak smetana ji asi hodne zjemni... To musim vyzkouset..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej. A třeba i jako náplň do cukety, to je také moc dobrá :-)

      Vymazat