sobota 18. března 2017

Tvoření s dětmi: Fimo hrátky

Pěknou sobotu,

pořád něco vyrábíme, to už není novinka :-) V týdnu jsme se pomalu s holkami začaly chystat na velikonoce. No a když už jsme matlaly a patlaly, tak jsme se nechaly inspirovat také trochu webem Pro šikulky ....


Fimo hmotu jsem objevila již před časem, ještě v době, kdy holky na vytváření různých drobnůstech spíše jen koukaly, než aby se více zapojovaly. Teď už je situace jiná a jelikož milují Play - Doh, řekla jsem si, že zkusíme i toto.


Dostala jsem navíc pro holky tuto silikonovou modelínu, tak jsem si řekla, že ji musíme také zkusit. aby nebylo jen při tom fimu. 



Měly jsme po ruce jen pár barviček (jasně, že hlavně holčičích), protože ta cena za jedno malé balení je tedy "parádní" , ale zas co by člověk neudělal :- )

První přišla na řadu silikonová modelína. Je to hodně tvárný a příjemný materiál, který není problém tvarovat. Jen trochu lepí - to holkylehce okomentovaly... prostě princezny ... :-)  Jelikož jsme měly ale opravdu jen na zkoušku jednu barvu, zkusila jsem ji následně nakombinovat i s fimem, což ve finále vůbec nevadilo. 


Pak přišlo na řadu staré dobré fimo :-) 
Nedávno jsem viděla na jedné fotografii, jak fimem zdobí velikonoční vajíčka a moc se mi to líbilo. Samozřejmě jsem si nefandila, že bych zvládla to, co jsem na obrázcích viděla, ale přišlo mi to jako super tvořící tip s dětmi.  Vyfoukla jsem tedy vajíčka a šly jsme na to. Fimo bylo pro holky na zpracováí těžší, ale při troše pomoci to zvládly - válely "žížalky" a já namotávala. Holt souhra :-)


A protože jsem nedávno četla zmíněný Pro Šikulkvský článek, tak jsme udělaly i pár knoflíčků. Moc se mi líbí a vymýšlím, kam bychom je našily. Určitě ještě časem nějaké vyrobíme. Je to jednoduché, hezké a super relax.


Knoflíčky jsem ještě - pro větší lesk, potřela před zapečením tímto lakem. A hurá do trouby...


Rozdíl mezi plastelínou a fimem po upečení?

Fimo je tvrdší a matnější (tedy pokud nepoužijete lak). K pečícímu papíru se během pečení vůbec nepřilepí, takže se sundáním není problém.


Silikonová modelína se mi k pečícímu papíru lehce přichytila a sloupnutí bylo docela oříšek. Avšak zůstala krásně lesklá a lehce tvárná - opravdu vlastně silikon, jen ne tak pružný. 





A dnes jsme vyráběly ovečky, takže vám je určitě také co nejdříve ukáži :-)

Dobrou s kobrou....! :-)

SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig