neděle 29. prosince 2019

Tapiokový puding dle AE style

Hezký večer, kuchaříci,

tapioka se mi vcelku dlouhou dobu vyhýbala. Ne záměrně, ale tak nějak to vyplynulo. Neměla jsem nikdy tak úplně potřebu se o ni zajímat či řešit, zda mi v jídelníčku chybí nebo ne. Až do teď...

Ne, důvodem není nějaký výživový či zdravotní problém. Je to mnohem jednodušší - je to chuť. Ale  pěkně po pořádku...

Před časem nám kamarád z Brazílie upekl úžasné sýrové bochánky, kdy hlavní přísadou je tapioková mouka. Chtěla jsem si je také vyzkoušet doma, a tak jsem se vydala právě po stopách této mouky. Jenže jak je mezi svátky, tak ji nikde moc nemají a na Rohlík.cz jsem našla pouze tapiokové perly. Objednala jsem je a zjistila, že na mouku je jen tak nerozdrtím .... :-)

Vzpomněla jsem si ale, že existuje nějaký tapiokový puding a začala googlit. Ano, dělá se z těchto perel. Receptů, jak jej připravit je více, mne zaujal ten, kde se dává kokosové mléko a pak druhý, kde dávali kondenzované mléko. Spojila jsem je dohromady a výsledek byl tu.


A jak jsem na to tedy šla?

Přes noc jsem nechala namočené tapiokové perly ve vodě v poměru 1:3 (1 díl perel a 3 díly běžné vody - studené).

Druhý den ráno jsem k tomuto (vodu necháte, nesléváte) přidala malou plechovku kokosového mléka (cca 3/4 hrnku), 1/2 hrnku kondenzovaného mléka a 1 lžičku skořice. 
Pomalu jsem směs přivedla k varu a míchala (opravdu pozor na připálení), dokud perly nezačaly "bobtnat" a celá směs houstnout. 

Takto hotový puding jsem pak začala plnit do skleniček, kdy na dno jsem dala 2 lžíčky domácí švestkové marmelády, poté vrstvu pudingu a nahoru kompotované broskve. Také jsem celé přelila 2 lžíčkami štávy z kompotu.


Dobrou chuť! 


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig