pátek 6. prosince 2019

Chvilka v kuchyni #47

Dobré ráno, kuchaříci,

co si o víkendu uvařit? Inu, to tak nějak sama pořádně ještě nevím, ale malá inspirace by tu byla...

Na snídani bych to viděla třeba na nějakou bábocku - kokosovou s grankem, trochou jogurtu... Hmmm, to nezní špatně, což?



A nebo pokud byste chtěli něco trochu nového, tak můžete zkusit tuto tak trochu (ne) obyčejnou adventní buchtu. Recept najdete ZDE.


Polévky je nutnost a tento týden jsme se drželi hodně těch hutnějších. Třeba této rajské z miomatu, do které jsem ještě dovařila drobení. 


Ale ani vývaru jsme se nebránili. Stačilo přidat "správné" množství těstovin a už v taženém kuřecím stála i lžíce. 


A když jsme u toho kuřecího. Mám čas od času ráda, když si koupím pár křidélek, které hodím do pekáče s grilovacím kořením a peču. S holkama pak obíráme. Ono tedy člověk olízne sozva kostičku, ale znáte to určitě taky... Lahůdka prostě... :-) 


Mleté maso osmahnout, přidat směs "na svíčkovou", trochu podlít, podusit a zahustit. K tomu veselé těstoviny (tuším, že ve tvaru zvířátek) a máme rychlovku hotovou. 


Miluji vinnou klobásu (cácorky už mé nadšení zas až tolik nesdílí) a objevila jsem v našem uzenářství jednu z nejlepších, co jsem kdy jedla. Otestováno tedy máme (a k tomu vařené a následně lehce upečené brambory) a na Vánoce je jasno, kde budeme kupovat tuto ňaminku.... :-) 


Masová směs s rajčetem, paprikou, zakysankou a sýrem... to vše zatočeno v tortile. Může se to zdát jako zvláštní kombinace, ale bylo to výborné. Doporučuji někdy vyzkoušet. 


Smažená vajíčka se šunkou? Ano, i tak může vypadat rychlo večeře, když se děti nají u babičky  a vám se nechce vyvářet... :-) 


Holky si těď oblíbily ovocné saláty. S malým dohledem si je připravují v podstatě samotné a jedí je pak s ještě větší chutí. Musím říct, že mám velkou radost, jak samozřejmě jedí ovoce a zeleninu. Nenapadlo by mne to, ale není to (prý) až tak běžné. No nevím, každopádně já jsem spokojená...



Trénink na vánoční cukroví? Ano, i tak by se to dalo nazvat. A podle rychlosti, s jakou se tyto košíčky snědly uvažuji, že budu muset udělat opravdu hoooodně kousků. Recept najdete ZDE.

A protože jsem měla i již hotové korpusky na kokosky (či "makronky", jak říkají holky, i když to makronky nebyly), tak jsem jich pár slepila. Jen tak na chuť. 


Jednou za měsíc máme v kanceláři s kolegy snídaně. Každý něco přinese a pak hodujeme.... Moc mě to baví a tentokrát jsem ukuchtila dort Pavlova v opravdu velikém provedení s čokoládovou šlehačkou.


Tak co, zaujalo vás něco a také to zkusíte? :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig