o čem že byl minulý týden v kuchyni? No samozřejmě že o Vánocích, ale nejen o tom... :-)
Probudit se 24. 12. a nemít ke snídani vánočku? Ne, to nejde. A i když jsem tentokrát měla nějaké divné droždí, které pracovalo dost nevyzpytatelně,tak nakonec vánočka byla. Vlastně jich bylo ve finále více.... Mňam!
Na Štědrý den jsem uvařila také hovětí vývar s játrovými knedlíčky. Ty mi tedy pěkně narostly, ale nevadí. I tak byly moc dobré :-)
Cizrnová polévka z hutného kuřecího vývaru je sice pracnější na čas, ale chuťově se rozhodně vyplatí. Doporučuji vyzkoušet.
Těstoviny, šunka a rozpuštěný chedar se smetanou. Rychlé, jednoduché a výborné...
.... stejně jako směs z mletého masa, zeleniny, smetany a nivy. Tyhle kombinace máme moc rádi.
Pečené kuřecí stehno s rýží, kterou přelijete trochou výpeku. To bylo obědové přání cácorek, které jsem velice ráda vyplnila.
Udělat si pár chlebíčků, když nemáte veku? Nevadí. Stačí si upéct kořenovou bagetku s dýňovými semínky.
Svačinovou novinkou u nás doma se stal tapiokový puding - recept najdete ZDE. Určitě jej budu vařit častěji. Je výborný!
I když máme stále dost cukroví, upekla jsem i jeden dortík - pro svou tetu, která slavila narozeniny. Korpus byl čokoládový s kapkou višňového likéru. Mazala jsem jej švestkovou marmeládou a následně krémem z mascarpone, šlehačky, kakaa a Cara. Moc chuťově povedená kombinace. Doporučuji.
Dobrou chuť! S pravidelníčky z kuchyně budu určitě pokračovat i v roce 2020 :-)
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.