úterý 31. prosince 2019

Chvilka v kuchyni #51

Hezké odpoledne,

o čem že byl minulý týden v kuchyni? No samozřejmě že o Vánocích, ale nejen o tom... :-)

Probudit se 24. 12. a nemít ke snídani vánočku? Ne, to nejde. A i když jsem tentokrát měla nějaké divné droždí, které pracovalo dost nevyzpytatelně,tak nakonec vánočka byla. Vlastně jich bylo ve finále více.... Mňam!




 


Na Štědrý den jsem uvařila také hovětí vývar s játrovými knedlíčky. Ty mi tedy pěkně narostly, ale nevadí. I tak byly moc dobré :-) 


Cizrnová polévka z hutného kuřecího vývaru je sice pracnější na čas, ale chuťově se rozhodně vyplatí. Doporučuji vyzkoušet. 


Těstoviny, šunka a rozpuštěný chedar se smetanou. Rychlé, jednoduché a výborné... 


.... stejně jako směs z mletého masa, zeleniny, smetany a nivy. Tyhle kombinace máme moc rádi. 


Pečené kuřecí stehno s rýží, kterou přelijete trochou výpeku. To bylo obědové přání cácorek, které jsem velice ráda vyplnila. 



A co je pro Vánoce klasické? No u nás určitě salát, klobása a řízek. Jelikož nejím kapra, tak o to více těch řízků jsme měli, až nám lezly i ušima :-)




 

Udělat si pár chlebíčků, když nemáte veku? Nevadí. Stačí si upéct kořenovou bagetku s dýňovými semínky.


Svačinovou novinkou u nás doma se stal tapiokový puding - recept najdete ZDE. Určitě jej budu vařit častěji. Je výborný!


I když máme stále dost cukroví, upekla jsem i jeden dortík - pro svou tetu, která slavila narozeniny. Korpus byl čokoládový s kapkou višňového likéru. Mazala jsem jej švestkovou marmeládou a následně krémem z mascarpone, šlehačky, kakaa a Cara. Moc chuťově povedená kombinace. Doporučuji.

 


Dobrou chuť! S pravidelníčky z kuchyně budu určitě pokračovat i v roce 2020 :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig