neděle 1. prosince 2019

DIY: Adventní kalendář z krabiček od zápalek

Pěknou první adventní neděli přeji,

protože dnešním dnem děti (a občas i dospělí) začínají odpočítávat Vánoce pomocí adventního kalendáře, rozhodla jsem se s vámi podělit o ten, který budeme mít doma my....

Samozřejmě i já si z dětství pamatuji (a mám ráda) klasické čokoládové advenťáky a také jej určitě letos čert s Mikulášem donecou, nicméně jsem se zároveň rozhodla to čekání na Ježíška tentokrát trochu ozvláštnit. 

Nejprve je ale potřeba připravit kalendář jako takový. Potřebujete:

nůžky
balíkový papír
lepidlo
24 krabiček od zápalek
2 víka od krabice od bot (či větší karton)
ozdoby dle vlastní nálady



 Víka jsem spojila a polepila balíkovým papírem, aby trochu připomínala otevřenou knihu.


Všechny krabičky jsem také obalila papírem a rozlořila si je k přilepení na podklad. Pozor myslete na to, že krabičky budete otevírat (nebudou se odtrhávat), tak abyste měli dostatek prostoru. Mne se nejvíce líbílo toto rozmístění....


Krabičky přilepte a každou jednotlivě ozdobte. Já zvolila lehce přírodní motivy. Samozřejmě nezapomeňte i něčím větším ozdobit volnou plochu podkladu - opět myslíme na možnost otevření krabiček.


Krabičky očíslujte....


... a víceméně máte hotovo.


I když samozřejmě to chce nějakou náplň. Já v počátku mluvila o neobvyklosti. Tentokrát jsem připravila na každý den nějakou činnost - tvoření (to je tak 3/4 kalendáře), procházky, bruslení, větší výlet, kino, revue..... no je toho opravdu spoustu a doufám, že to udělá cácorkám radost.... :.-)


A jaký kalendář letos máte vy? :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig