pátek 27. prosince 2019

Chvilka v kuchyni #50

Pěkné odpoledne,

užíváte pohádek a vánoční pohody? Pokud ano a trochu vám už leze řízek s bramborovým salátem nosem, tak mám pro vás pár tipů na rychlo vaření ještě z minulého týdne....

Co se polévek týče, tak ty byly v podstatě každý den, ale nestíhala jsem moc fotit, takže přejdu rovnou k hlavnímu jídlu :-ú

Rýžové nudle a k tomu směs ze zeleniny (mražená pod svíčkovou) a šunky, to byla opravdu mega rychlovka, když jsem s jednou cácorkou přišla od lékaře a chtěly jsme si dát oběd. Ani bych nečekala, jaký to mělo úspěch.



Kuřecí stehýnka - spíš pěkná stehna, jsou nejlepší pečená s pečivem či rýží. Tentokrát jsme tedy zvolili pečivo. Před časem jsem v řeckých specialitách koupila koření na kuře a musím říct, že je výborné. Pokud se zdržujete někdy v Praze Kobylisích, tak zajděte do vestibulu metra (směr Selesianské divadlo), tam pak v maličkém obchůdku najdete různé dobrůtky :-) 


Většinou moc až tak neexperimentuji. Ne že bych neměla chuť, ale cácorky pak občas stávkují. Tentokrát jsem ale udělala kuřecí maso s kokosovým mlékem a kari a bylo to výborné. Určitě uděláme zase brzy.


Salát z okurky, rajčete, sýru a lžičky majolky patří k naším oblíbeným a i holky jej vyžadují vcelku často. 


Trocha cukroví upečena  (pekly hlavně holky) a zbytek jsem si tentokrát objednala u jedné velice šikovné paní tady z města. Má je výborné a mne to ušetřiho opravdu hodně práce, čili win - win.


Sladká večeře v podobě skořicových šneků z kynutého těsta, které jsme přelili i trochou čokolády. Mňamka! 


Moje maminka měla narozeniny, a protože má hodně ráda dort Pavlova, tak jsem ji udělala jeden opravdu veliký s ovocem.


Tak co, vybrali jste nebo jdete do ledničky na salát? :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig