úterý 17. prosince 2019

Chvilka v kuchyni #48

Pěkný večer, kuchaříci,

v minulém týdnu jsem nestíhala přidat svůj kuchyňský reportík - inu Vánoce se blíží, a tak jej tentokrýt budete mít dvakrát. Přecijen na jeden článek by to bylo zbytečně moc fotek....

Vývary jsou u nás hodně časté, ale co do nich.... Měla jsem záchvěv domácího tvoření, a tak jsem udělala rychlé kapání. No co vám budu povídat, moc rychlé nebylo, konzistenci ne a ne chytit,alepo uvaření mňamka.




Nasekaná rajčata, mrkev, fazolky, šunka, těstoviny a hooodně sýru - na fotce vidíte málo, jinak by nebylo vidět nic, jen sýr :-) Také máte rádi jednoduchost a rychlost?


Holky chtěly kuřátko - ano, to by u nás mohlo být co chvíli. Nedokázaly se ale shodnout na kaši či bramobrách. Nakonec jsem udělala brambory šťouchané a byl klid. Pochutnaly si obě a bez řečí, že některé z nich nadržuji, kdybych vybrala tu či onu variantu... 


Mini porce pro mini holčičky - karbanátek s mrkví, kaše a samozřejmě kyselá okurka. Ta prostě musí být :-) 


Rychlá slaná svačinka v podobě šneků z listového těsta nikdy neurazí. Naopak :-) 


Jestli je někdo, kdo umí naprosto výbornou držďovou pomazánku, pak je to můj manžel. Ta se vždycky pocede a s čerstvým chlebem je to výborná večeře.


Ovoce u nás nesmí chybět. Holky milují i ovocné saláty - ať už s jogurtem nebo takto "na sucho". A já jsem za to moc ráda, že zrovna ovoce do nich nemusim cpát násilím :-)


Čokoládovo - kokosová bábovka s čoko polevou, to je výborná snídaně, na kterou nalákám i cácorky, aby brzy vstaly...

 

Holky hrozně baví pečení a vaření, a tak koláč z "bábovkového" těsta upekly samy a já jim jen hlídala troubu. 


Když má manžel narozeniny, je jasné, že bez dortu se to neobejde. S holkama jsme tedy vytvořili tento s čoko korpusem, krémem z mascarpone, s ovocem a s čoko pralinkami, které holky před pár dny vyrobily v čokoládové dílně.


 

A protože zbylo i trochu krému, udělala jsem obrácené muffiny. Recept najdete ZDE.

 

Cukroví jsem v tomto roce příliš neřešila - prostě není tak nějak čas. Takže jsem si u jedné moc šikovné paní cukroví objednala a holky si vyrobí jen pár kousků pro radost. Zvládly perníčky...

 

 

...i linecké. Zejména slečna E je v kuchyni jak drak. Jde jí to krásně od ruky a ještě jí to baví :-) 

 

To by bylo pro dnešek vše. Za pár dní zase pokračování.... :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig