tapioka se mi vcelku dlouhou dobu vyhýbala. Ne záměrně, ale tak nějak to vyplynulo. Neměla jsem nikdy tak úplně potřebu se o ni zajímat či řešit, zda mi v jídelníčku chybí nebo ne. Až do teď...
Ne, důvodem není nějaký výživový či zdravotní problém. Je to mnohem jednodušší - je to chuť. Ale pěkně po pořádku...
Před časem nám kamarád z Brazílie upekl úžasné sýrové bochánky, kdy hlavní přísadou je tapioková mouka. Chtěla jsem si je také vyzkoušet doma, a tak jsem se vydala právě po stopách této mouky. Jenže jak je mezi svátky, tak ji nikde moc nemají a na Rohlík.cz jsem našla pouze tapiokové perly. Objednala jsem je a zjistila, že na mouku je jen tak nerozdrtím .... :-)
Vzpomněla jsem si ale, že existuje nějaký tapiokový puding a začala googlit. Ano, dělá se z těchto perel. Receptů, jak jej připravit je více, mne zaujal ten, kde se dává kokosové mléko a pak druhý, kde dávali kondenzované mléko. Spojila jsem je dohromady a výsledek byl tu.
A jak jsem na to tedy šla?
Přes noc jsem nechala namočené tapiokové perly ve vodě v poměru 1:3 (1 díl perel a 3 díly běžné vody - studené).
Druhý den ráno jsem k tomuto (vodu necháte, nesléváte) přidala malou plechovku kokosového mléka (cca 3/4 hrnku), 1/2 hrnku kondenzovaného mléka a 1 lžičku skořice.
Pomalu jsem směs přivedla k varu a míchala (opravdu pozor na připálení), dokud perly nezačaly "bobtnat" a celá směs houstnout.
Takto hotový puding jsem pak začala plnit do skleniček, kdy na dno jsem dala 2 lžíčky domácí švestkové marmelády, poté vrstvu pudingu a nahoru kompotované broskve. Také jsem celé přelila 2 lžíčkami štávy z kompotu.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.