neděle 15. října 2017

Tvořivý týden #41

Pěkně tvořivou neděli přeji,

tento týden byl hodně háčkovací - poslední dobou si tak zpestřuji koukání na televizi večer. Holt neumím být chvíli v klidu... :-)

První dva Chňapíci jsou na světě. Jsou to malí pomocníčci pro kulíšky na cestu domů z nemocnice. Dlouho jsem o nich přemýšlela. Vlastně od chvíle, kdy se začalo s chobotničkama a já podobného viděla někde na Pinterestu. Chtělo to ale čas, protože jsem nechtěla, aby to vypadalo, že jsem "rebel" mezi chobotničkovýma tvořilkama :-)


První Chňapík je již na cestě do Ústí v purpurovém balíčku. Druhý (a snad i nějací další) poputují zase v příštím před Vánocemi. Každého vždy, stejně jako chobotničku, vybavím vzkazem pro kulíška a jeho rodiče. 



Již před časem jsem kamarádce slíbila ušít pro prcka do postýlky kapsář a maninel / bok ve sladěných  barvách. Trochu nám trvalo, než jsme vybraly látku, ale nakonec se zadařilo a ta kombinace je krásná. Mě ty sovičky prostě pořád berou...




Tak tento košíček nebyl původně vůbec v plánu, ale když jsem dnes už po páté uklízela rozsypané sponky a gumičky z malého ratanového, do kterého se již nevešly, tak jsem vzala zbytky špagátů a šla na to... během půl hodinky byl na světě. No a pak jsem zjistila, že část holčičích pokladů do vlasů se tam nevejde...



... a udělala ještě jeden. Tentokrát o něco menší. 


Někde (myslím, že v jedné z tvořivých skupinek) jsem zahlédla tento způsob ozdoby knoflíkem. Chtěla jsem ho vyzkoušet a nevypadá vůbec zle, co říkáte?


Aby to nevypadalo, že jsem tento týden stroj šidila, tak ještě také jeden kousek pro Duomamas vznikl.


Řekla jsem si, že kovářova kobyla (takže já) nebude chodit bosa a uháčkuje si šátek také pro sebe. Tedy duhové klubko jsem viděla v několika háčkovacích FB skupinách a vždy na něj byla chvála, ale že by se mi z něj dobře háčkovalo, to opravdu ne. ale jinak materiál je to moc příjemný, jemný, nekousavý. Myslím, že můj plánovaný mega šátek z něj bude opravdu krásný a funkční.


Takže já si jdu uvařit čaj s citrónem a asi ještě kousek toho šátku zdolám... :-) 

SHARE:

4 komentáře

  1. Krasne Zdeni😊 a stale se tesim na satek 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, děkuji. No makám na něm, ale jsem tak v půlce :-) ale on bude! :-)

      Vymazat
  2. Moc hezké a obdivuji každého, kdo to umí. Já nejsem schopná se to naučit :( :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig