středa 15. srpna 2018

Brian Jay Jones: George Lucas

Pěkný večer,

spektrum toho, co ráda čtu či poslouchám, je vcelku dost široké. Rozhodně mezi mé oblíbené žánry patří životopisy, a tak jsem tu dnes s dalším tipem na jeden takový, jež mám díky Audiotece...


Ať už George Lucase a jeho filmy máte či nemáte rádi, jedno se mu určitě nedá upřít - je to velice zajímavý člověk, který dosáhl mnohého, má vliv a zároveň jej víceméně neobklopují žádné výstřelky, negativa či mediální bubliny. 
Jsem človek, který víceméně na Hvězdných válkách vyrostl. Ne snad že by moji rodiče byli fandové, kteří by mi je pouštěli namísto večerníčku. To spíše naopak. Ale jednoduše se mi tento tip příběhu od samého počátku velice líbil a líbí. Každý z dílů, ať už starších či novějších, má pro mne své kouzlo. 



Tak, jak na mne působí osoba George Lucase z fotografií, tak na mne působila i v tomto životopise - klidně, s rozmyslem, kdy i složité životní situace řeší s určitým odstupem, rozhodností a zároveň tvrdostí obchodníka. 
Z audioknihy se dozvíte více o tom, jak vzniklo přátelství s Francisem Coppolou, kdo jsou jeho ženy a děti, jak vznikaly jeho filmy, jaký vztah má k Hvezdným válkám... 


Audiokniha má velice příjemný přednes, zaposloucháte se a čas vám tak nějak jednoduše plyne. Nečekejte žádné ohromné zvraty či pády. Naopak, svým způsobem je to příběh o neobyčejném životě obyčejného člověka (nebo naopak???). Určitě, pokud se vám jeho tvorba líbí, tak doporučuji k rozšíření si obzorů.

Co vy a Hvězdné války?

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig