středa 19. září 2018

Chvilka v kuchyni #35

...a dnes ještě jednou, abych dohnala vše, co mám pro vás připravené - a že toho není málo.

Tentokrát tedy s kuchyňským pravidelníčkem.


Hrníčkové dortíky jsou u nás stále populární. Tedy holky si nenechají sáhnout na ranní cornflakes, ale my s manželem si víkendy užíváme hrníčkově. Většinou je máme ke snídani, ale i svačinka není takto k zahození. 


 

Miluji těstoviny a drobení v polévce - ve vývarech samozřejmě. V Bille jsem objevila tuto drobenku, když byly holky malinké, je výborná a určitě doporučuji.Nevím teď přesně od jaké je značky, ale je v takovém průhledném pytlíčku se zeleným pruhem. To kdyby někdo chtěl pátrat :-) 


Moc jsem to v uplynulém týdnu v kuchyni, co se hlavních jídel týče, nepřeháněla. Většinou jsme se odbyli tousty či namazaným pečivem. Ovšem dušené kuřecí kostičky s hráškem a rýží byla trefa do černého. Jednoduché, rychlé a chuťově výborné. 


Karbanátky jsou taková ta klasika, když už mi scází inspirace. Nejčastěji je peču v troubě, aby nebyly moc mastné. A jak vidíte ani jsem nestihla vyfotit a už byl kousek pryč. S novými pečenými brambory byly výborné. 


Blíží se podzim a na teplotách je to znát - ráno zima, odpoledne léto.... no a tak posiluji naší imunitu s pomocí čajů a domácích sirupů. 


Jablka všude, kam se podíváš. Asi tak bych nazvala tento víkend. Myslela jsem, že jich v těchto dvou košíkách tolik nemám (a to ještě nemám vyfocené tři velké bedny, které jsme si nechali namoštovat), ale pak byl pravdou...


...vyvařila jsem tedy sklenice a dala se do přípravy.


Část jsem nastrouhala a zavařila. V zimě se na štrůdl či koláč hodí a ušetří čas.


Další jsem zavařila jako klasický kompot. Většinou jablka do kompotu loupeme, ale četla jsem, že jsou dobrá i neloupaná, pokud se trochu povaří v cukrovém nálevu. No jsem sama zvědavá :-)


Samozřejmě si vše nenechám a rozdělím se s rodiči :-) Ať v tom křečkování  nejsem sama.


A samozřejmě jsem nezaponěla na marmeládu. S trochou skořice je výborná. Určitě doporučuji.


No a protože jablek bylo opravdu hodně (ještě je a já je zpracovávám i v tomto týdnu), tak jsem udělala štrůdl...


...a bábovku. Na ni jsem vám také sepsala před chvílí recept. ZDE.


A to je pro tentokrát vše. I pro tento večer. Dobrou s kobrou :-)
SHARE:

6 komentářů

  1. Jak vidím, taky vás neminula sezóna jablek.... My si jich taky dost užili ! :D

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Je jich docela dost. Na to že bylo takové sucho :-)

      Vymazat
  2. Jo, jo, jablíček je letos dostatek. ;-)Já ještě dělala "přesnídávku" bez cukru. Jablka (bez jádřinců)jsem nakrájela na kousky,přidala nakrájené pozdní broskve a vše rozvařila (do jedné dávky jsem ještě nakrájela banán, do jiné přidala trochu skořice). Poté rozmixovala, nalila do skleniček a 20 minut vařila v hrnci (zcela ponořené). Sklenice se nechají vychladnout, neobrací se. Vydrží dlouho (u nás tedy ne ;-)). Prosím, jak děláš ta strouhaná? Děkuji. Přeji pohodový víkend. :-) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesnídávku jsme ještě takto nedělala, ale určitě časem zkusím. Děkuji za tip :-)
      Ta strouhaná jen opravdu klasicky rozstrouhám (nebo v robotu), nastrkám do lahví (trochu z nich vymačkám šťávu) a vršek pocukruji 1 lžící klasického cukru. Na štrůdl pak jsou ideální.

      Vymazat
  3. Mňááám karbanátky jsem už dlouho neměla :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig