sobota 10. listopadu 2018

Robert Galbraith: Volání kukačky

Pěkný sobotní večer,

Cestování po Praze metrem má pro mne jeden vcelku veliký přínos - poslechnu si dost audioknih. Mezi mé oblíbené autory patří v poslední době Robert Gailbraith (pseudonym J.K.Rowlingové). Pokud jej neznáte, tak mám pro vás přiblížení jedné z jeho knih. Samozřejmě v podobě autoknihy...


Audioknihy od tohoto autora (záměrně neuvádím autorky, i když trochu na jazyku to mám...) jsem poslouchala tak nějak na přeskáčku. Ani nevím důvod, prostě se tak stalo, a tak místo, abych postupně sledovala vývoj hlavních postav - Cormoran Strika a jeho asistentky Robin. 

Volání kukačky je jejich prvním příběhem. Cormoran je válečným veteránem a soukromým detektivem, který se navíc před pár dny rozešel se svou přítelkyní. Přespává ve své kanceláři a tak nějak čeká, jaký případ mu kdy "vpluje" do kanceláře. A jeden veliký mu opravdu přijde v podobě Johna Bristowa, který chce vyšetřit případ sebevraždy jeho nevlastní sestry. To, jestli slavná modelka sebevraždu spáchala nebo ne, vám samozřejmě nepovím, ale mohu prozradit, že o zajímavou zápletku, která sáhne i hodně do minulosti, nebude nouze. 



Volání kukačky můžete zakoupit na Audiotece, které tímto velice děkuji za poskytnutí nahrávky k recenzi, a pokud máte rádi detiektivky, tak touto určitě zklamaní nebudete. 
Robert Galbraith má pro mne jako autor jediné mínus - všechny jeho audioknihy ze života Cormorana Strika jsem si už poslechla a nová (snad zatím) není... :-) 

Pěkný večer!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig