neděle 11. listopadu 2018

Tvořivý týden #42

Pěknou neděli, tvořivci,

povím vám, že jsem si už myslela, že vám nebudu mít, co dnes ukázat. Celý týden jsem totiž háčkovala a tak trochu jsem přestávala věřit, že to dokončím... :-) Ale hezky popořádku.


V pátek mi přišly nové látky, které jsem si před časem objednala, a začalo vcelku dilema, co prvního z nich ušiji. U všech vím, co z nich chci vyrobit, navíc jsem si koupila nové střihy od Caramilly, ale bylo mi jásné, že jestli stihnu zpracovat jednu látku (tedy dvoje oblečení), tak budu ráda.. Přecijen ty víkendy máme tento rok takové náročnější (o tom třeba někdy příště)...

A tak jsem jako první nakonec sáhla po úžasné čarodějné látce. Ta mi kdysi uhodila do očí naprosto neuvěřitelně. Hned jsem z ní viděla školkovky. Prostě pořádný kousek do šatníku malých čarodějek.


A tak o víkendu vznikly dvoje školkovky, které hnedky zítra holky otestují v akci. Moc se mi líbí, jak z nich mají radost.  I když tedy "foto náladu" dnes měla více jen jedna z holek, a tak slečna E cvakla jen 3 fotky (z toho dvě rozmazané) a pak odkráčela "že teď nemá čas". Mimochodem, jako chápete to? Pětileté dítě a nemá čas... :-)
Oproti tomu slečna A si focení vždy užívá a nejraději si bere na pomoc houpací prkno. Ono sice těch fotek udělám třeba padesát a použiju 3-4 (ostatní jsou mázlé), ale vidět, jak jí to baví, tak to budu klidně cvakat třeba hodinu.

 

No a protože mi ta látka doslova učarovala, udělal jsem jedny školkovky i pro další cácorku. Najdete je na e-shopu ZDE.


Sice je díky asimetrickému střihu poznat, kde je přední část a kde zadní, tak jsem se to rozhodla ještě trochu ulehčit a našila knoflíčky.


I jedna čapka vznikla. Je to taková rychlovka a řekla jsem si, že každý týden udělám alespoň jednu. Důvod vám brzy povím. :-) 


A teď to zmiňované háčkování. Přišlo mi přání, zda bych uháčkovala veliký koš. A když říkám veliký, tak je tím bysleno téměř kostka o straně 30 cm.


Vcelku jsem se bála, zda se nezačne při vyšší výšce bortit, ale nakonec to vcelku šlo a košík krásně drží. Mám moc ráda tento vzor a kdysi jsem vám dávala návod na kulatého kolegu právě z tohoto vzoru ZDE.


Výsledek posuďte sami. Já z něj mám velikou radost - už jen pro to, že jsem se opravdu bála, zda jej dokončím tak, jak jsem chtěla.


V následujícím týdnu bych opět ráda trochu více pletla, protože tento týden jsem se k jehlicím vůbec nedostala. Tak uvidíme. Plánů mám samozřejmě více :-) 

Pěkný zbytek neděle!
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig