pátek 6. září 2019

Chvilka v kuchyni #34

Pěkné odpoledne,

když jsem si dneska ráno chystala nákupní seznam do obchodu, procházela jsem si v duchu, co asi budu o víkendu vařit a vzpomněla si, že ještě nebyl kuchyňský reportík za minulý týden. Tak hurá na to, protože je dost možné, že sama sebe v něčem inspiruji.... :-)

Lívancové těsto, Dvě lžíce Vi-Fi jogurtu, strouhané jablko, lžička mandlové mouky a lžička kokosové... to je prosím recept na ideální víkendovou snídani. 



Rýžovou kaši jsem zakoupila v lékárně. Tak nějak na zkoušku, protože jsem na ni měla ohromnou chuť. Byla výborná a holky ji nazdobily i ovocem a strouhanými mandlemi, aby ta snídaně byla ještě veselejší. 


Polévky se začínají dostávat čím dál více ke slovu. Zejména MioMat jede pomalu denně. Výborné z něj jsou polévky batátové...


...mrkvové s bramborem a půlkou batáty...


...a samozřejmě cuketové. Ty mají teď pomalu hlavní slovo, protože úroda je opravdu veliká... :-) 


Holky si ale také rády užívají vývary s nudličkami či s drobením. Ideálně hodně husté... :-) 

 

Milujete lasagně? Já hrozně, a tak jsem nachystala po dlouhé době celý pekáč. No než jsem stačila vyfotit, tak byla půlka (doslova) pryč...


Karbanátky nikdy neurazí. Alespoň u nás doma. A s takovou kaší, to už vůbec nikdo neodmítne. 


Do naší oblíbené vaječné tlačenky jsem tentokrat přidala ještě skleničku červené řepy. Nejenže výborně chutnala, ale i barvička byla hned vesele růžovější (nu dobrá, možná trochu zvláštní). 


Kořenové bagetky s dýňovými semínky byly tentokrát světlejší, protože jsem neměla žitnou mouku. Vůbec to ale na chuti nic nezměnilo a už se chystám na další pečení.


Jelikož jsme také tak trochu slavili, tak se patřilo, abychom si k tomu nachystali dort. Hlavní slovo měla jedna z holčiček, která si přála šlehačkový dort s bonbónky. A ten jsem ji samozřejmě dle přání nachystala... :-) 

 


A co budete o víkendu vařit vy?
SHARE:

2 komentáře

  1. Lasagne...ty už jsem taky nějaký ten pátek nedělala. Čas oprášit pekáč :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) tak to je ten nevyšší čas ten pekáč opravdu oprášit :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig