pátek 13. září 2019

Chvilka v kuchyni #35

Hezké poledne, kuchaříci,

blíží se víkend a to je čas, kdy se vaří nejvíce - tedy alespoň v mém případě to platí. Přes týden to jsou spíše nějaké rychlovky. No a protože pár tipů či nápadů nikdy neuškodí, tak jsem tu opět s kuchyňským pravidelníčkem. 

Tentokrát jsme víkendové lívance vyměnili a kaše. Tato rýžovo - kokosovo - mandlová je vyrobená v MioMatu. Takže byla vlastně bez práce. Trochu jsem ji přisladila domácí slívovou marmeládou a dozdobila vínem. Mňamka!



Batátová polévka je pro nás už naprostá klasika. MioMat mám cca 3/4 roku a za tu dobu jsme ji dělali nesčetněkrát. Je opravdu výborná.


Naše oblíbené klasické vývary s nudličkami. Rychlý zeleninový z bujonu se šlehaným vajíčkem - to je přesně ta přestýdenní rychlovka....


...a o víkendu pěkně 4 hodiny tažený hovězí vývar z pomalého hrnce.  Ano, ten je samozřejmě chuťově o poznání lepší. O tom žádná :-) 


Manžel se občas směje, že vinné klobásy byl zvyký "vídat" jen o Vánocích, dokud mne nepotkal. No, se mnou je má co chvíli. I tahle může vypadat rychlá přestýdenní večeře :-) 

 

Ještě stále je cuketové období - to jste si mohli všimnout na úvodní fotce :-) , a tak krom polévek (ty už jsem ani nefotila), jsem udělala také cuketové placky. Postup je naprosto stejný jako u klasických bramboráků, jen namísto brambor dáte cukety. A pozor, ty strouhám na hrubo a pak pořádně vymačkám vodu.... 


Srbské rizoto bylo jedno z mála jídel,na které jsem se svého času těšila ve školní jidelně a pokud je nálada, nepohrdnu jím ani dnes... :-) 


Domácí kvásková pizza - opět rychlovka v týdnu za předpokladu, že si o víkendu nachystáte těsto. Je výborná a přiznám se, že v klasické pizzerii jsme už nebyli pěkně dlouho. Nějak nemáme tu potřebu... :-)


Domácímu pečivu jsme tentokrát moc nedali, ale kořenovku s dýňovými semínky a s větším podílem žitné mouky jsem si neodpustila. :-) 


A co chystám na tento víkend? Inu, už dozrávají šípky, tak by to chtělo využít... A co vy?
SHARE:

2 komentáře

  1. Joo rizoto já taky ráda. To klasické :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda obojí, ale to srbské má pro mě "nádech" dětských let ve škole... :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig