pátek 18. října 2019

Chvilka v kuchyni #40

Hezký večer, kuchaříci,

jaké plány máte na víkend? U nás to vidím na něco nenáročného a "samovařícího", ale uvidíme... No a pokud se chcete inspirovat něčím z minulého týdne, tak račte číst dále... :-)


Víkendy si snažíme užívat snídaňově. Věřím, že to tak má hodně z nás, protože taková snídaně na vidličku je prostě něco jiného a přes týden na ni obbykle nezbývá čas. My vcelku hojně využíváme nový donutovač - ano, mám z něj radost :-) , a pak už jen zdobíme a zdobíme.


Minulý týden u nás převládaly vývary. To počasí je takové všelijaké a já si říkám, že takový kvalitní vývar z pomalého hrnce je ideální na zahnání bacilů. A to ať se jedná o vývar hovězí...


...či kuřecí. Také jsem po dlouhé době udělala domácí strouhanou zavářku, protože mi zbylo z pečení dost žloudků. Ty jen smíchám s kořením, solí a polohrubou (či hrubou) moukou v tuhé těsto, které nastrouhám na struhadle na hrubo. 


Kuskus, hrášek, mleté maso, trocha vývaru a mega pálivá paprička z vlastní zahrádky. Je třeba něco dodávat? Myslím, že ani ne... :-) 


Poprvé jsem zkusila koupit předpečená kachní prsa. No jako kachna komplet doma pečená je pro mne prostě chutnější, ale zas nebudu tomuto křivdit, protože byla také vcelku dobrá a to včetně výpeku, který byl pikantnější, ale moc dobře kořeněný. Jako přílohu jsem udělala mramorový knedlík, knedlík s uzeným a zelí. 

 

Holky si oblíbily hrášek v poslední době, a tak podle toho naše jídla vypadají. Opravdu mega rychlá varianta je tato, kdy smažené kuřecí nudličky smícháte s osmaženým hráškem, trochu podlijete a chvíli podusíte. Poté podáváte s rýžovými nudlemi. 


Pokud pracuji z domova, tak většinou lehce šidím snídaní a občas oběd. Na druhou stranu se zas neošidím na svažině z pečiva, sýru a ovoce :-) 


Tentokrát jsem i docela dost pekla. Po delší době byly mé oblíbené dortíky Pavlova. Pod šlehačku jsem dala ještě lžičku domácí slívové marmelády a ozdobila kakaem a granátovým jablkem.

 

Nechala jsem si dva dortíky uležet do druhého dne (no dalo to zabra) a ty vám byly tak dobré. Určitě někdy vyzkoušejte...

 

A když jsem byla u těch hokus pokusů, tak i makronky jsem udělala. Ano, trochu zbrzklé, ale chuťově moc dobré. Víte co?  Já vám o nich ještě časem napíšu víc....


Rychlá čoko bábovka s mandlemi uvnitř, kterou pečete v půl jedenácté v noci? No i takto může vypadat příprava na snídani. 


A aby nebylo jen u sladkého, tak jsem nachystala i těsta na 2 pizzy a chléb. Vše z kvásku zadělaného podmáslím. 


Pizzy jsem vyfotit nestihla, ale chlebík a no a byl opravdu mňamózní. 


A protože i na pizzu nedáme dopustit, těsto není těžké a v lednici vydrží i několik dní, tak jsem si nachystala i 4 bochánky na večeře v tomto týdnu. O tom ale zase příště...


Jak často v týdnu pečete něco sladkého? A máte své sladké favority?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig