neděle 27. října 2019

Tvořivý týden #42

Hezký večer, tvořivci,

také na vás dopadá podzimní nálada a dlabání dýní. Já mám dýně (nějen ty vydlabávané) hrozně ráda už od mala. Pěstovali jsme je vždy zejména kvůli té potravinové části (kompoty jsou mňamózní), a tak mě s postupem času hodně baví i to zdobení....


K podzimu samozřejmě patří i značné ochlazení, a tak čepici, jako když najdete. Holky ty své nosí již pár týdnů, a tak teď mám období, kdy pokud jedu někam na návštěvu, tak s sebou, jako dárek, vezu i čapky pro děti. Třeba jako tyto pro holčičky od mé kamarádky.

 

A samozřejmě i medůzuji. Jsem v půlce či již chobotničku za půlkou, a tak věřím, že svůj plán uskutečním a cácorky budou mít radost... :-) 


Tento týden se zrodily tři medůzy různých barev. Vždy se totiž snažím, abych měla každou úplně jinou a originální. Zatím se to daří.

 

Giginka je čím dál víc klasický bulík, a tak když se rozhodne, jde tvrdě do práce. Naposledy se tak zaměřila na svůj pelech a pak hodně čučela, že spí jen dece. Zželelo se mi ji, vzala opravdu hodně silnou manžestrovou potahovka a udělala ji ležící polštář. Vyplněný je dekou, kterou jsem jednoduše poskládala. Ano, mohla bych do toho dát molitan či vatelín, ale dokážete si představit ten nepořádek, když to náhodou rozcupuje. O tom, že takové věci i ráda požírá snad mluvit nemusím.... :-)



A teď k těm dýním. Chápu, že Halloween není český svátek (neberu to ani jako "poamerikanizování", protože svátek je to keltský) ani zvyklost, ale na druhou stranu tento "jinak" dušičkový se mi moc líbí. Asi je to tím víceméně celoživotním pěstováním dýní. Nevím...
Samozřejmě tuto vyřezávací výzdobu beru jako super možnost tvořit s holkama, které obecně tvoření milují. A tak vyřezaly (za mé pomoci) dvě dýně doma...


...a dvě ve školce. 

Samozřejmě x dalších dýní a tykviček máme rozmístěno okolo domu a doplňují květinovou výzdobu.  Navíc máme ještě jednu mega velikou dýni, která na to vyřezání teprve čeká. Možná zítra či pozítří.... :-) 


Tvoříte podzimmě? Pochlubte se, budu ráda za inspiraci :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig