středa 23. října 2019

Chvilka v kuchyni #41

Hezké odpoledne, kuchaříci,

když jsem se dívala na jídlo - fotky z posledního týdne, tak mám pocit, že jsem se v kuchyni moc neohřála. No ono na tom asi něco bude, ale i tak pár ňamek bylo.... :-)


Snídaně je u nás většinou lehce hektická (tedy přes týden), a tak musím mít nachystáno buď něco upečeného nebo jednoduše sypeme do misek cereálie či kaši. Hodně jsem si teď oblíbila ty od Nomie s tím, že je dochucuji marmeládou a javorovým sirupem. No moc insta fotka to není, vím.... :-) 



Také jste jako děti milovali puding s piškoty? Já hrozně a ještě bych ho doladila kompotem, ale to mi cácorky moc nejí, a tak jen "základní verze". O to větší radost ale dokáže udělat... 


Polévka je základ a v tomto počasí naprostá nutnost. Rychlá vývarová, kdy jsem sáhla po zelenině určené na svíčkovou. Kupodivu se to setkalo s velkým nadšením. Inu "změna", i když jen tvaru nabízené zeleniny....


Tažený vývar z kuřecích nohou a s obrovským množstvím nudliček. To je jídlo, které dokonale zasytí, že už  v podstatě nepotřeujete ani druhý chod.


No a aby to nebylo jen o vývarech, tak jsem udělala i smetanovou polévku z červené čočky. Ta je také velice jednoduchá, rychlá a moc dobrá. 


Kváskové pizza těsto si chystám o víkendu s tím, že mám díky tou pak pořešené 1-2 večeře. Upřímně, dobře odleželé těsto je pak zárukou chutnější pizzy, to už mám odsledováno a odzkoušeno. 

Velice ráda na pizzu používám smetanový základ s nivou, který pak dolaďuji často nějakou šunkou či zeleninou. Tenokrát jsme poižili poslední letošní cuketu vypěstovanou na naší zahradě.

 

Francouzské brambory miluji už od dětství, a tak když už je vařím, dělám jich opravdu hodně :-)


Těstoviny se sýrovou omáčkou, šunkou a velkým množstvím hrášku. To milujeme!


Hodně lidí si dává vejce a slaninu ke snídani. To já si je dám klidně k večeři... :-) 


A to je vše. Všimli jste si, že tentokrát nebylo nic sladce (ani slaně) pečeného?  Ne, opravdu to nebyl záměr a rozhodně to v tomto týdnu musím napravit :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig