neděle 15. března 2020

Chvilka v kuchyni #10

Hezký večer,

sice je situace jaká je a rozhodně není dobré ji podceňovat, ale zpříjemnění dnů nějakým dobrý jídlem by určitě neškodilo. Už už jsem si říkala, že opět spojím dva týdny do jednoho článku, ale bylo by to zbytečně moc fotografií, a tak jdeme na to....

Snídaně poslední dobou řeším bábovkově. Ono je to ve finále rychlejší, protože bábovku upeču večer nebo máme ještě z předešlého dne a ráno se pak nezdržuji v kuchyni. Nejoblíbenější je u nás čokoládová, ale i světlá kokosová mívá úspěch :-) 


 

Jestli někde byl minulý týden pomalu každý den vývar, tak to bylo u nás. A většinou hovězí. Nějak si ho cácorky oblíbily a jiný nechtějí :-) 


 

Řízky, řízky, řízečky. Jen  pár na večerní zakousnutí. Mňamka!


Jestli je nějaké jídlo, co máme rádi, ale při dost velkém úsilí jen "oblíznete prstíky", tak jsou to žebírka. Nejčastěji kupuji již vyuzená, trochu je poleji javorovým sirupem a ještě na chvíli zapeču. Pak k tomu nějaká ta zelenina, šunka, sýry a může se zobat rychlá jednoduchá večeře. 


Kuře pečené s bylinkami a k tomu hranolky z horkovzdušné fritézy, to je něco, čemu cácorky neodolají. Baví je i obírat, a tak se právě o stehýnka kolikrát doma pereme (no už popravdě víceméně celé kuře nekupuji... :-) )


Mleté maso s hráškem v omáčce z kokosového mléka a kari, je hodně dobrá varianta rychlé večeře. K tomu jasmínová rýže jako mňamózní bonus :-) 


Konečně jsem také vyzkoušela horkovzdušnou fritézu na medailonky z vepřové panenky (protože z kuřecích kousků jsem moc radost neměla - byly po okrajích tvrdší). Byly výborné, šťavnaté a měkké. Vařila jsem je hned dvakrát. Jen tak se zeleninou a nakrájeným pečivem. Jako variantu zobací večeře mohu jen doporučit. 

 

Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou. Klasika, co se vždy hodí, když si děti neumí vybrat, co by si k večeři daly ... :-) )


A kuřecí kousky podruhé - tentokrát se zeleninou, trochou zahuštěného vývaru a s rýží. 


Sladké pečení jsem si tentokrtá (kromě bábovek) užila v podobě dortíků z pusinkového těsta plněných Granko krémem. Mňam!

 

... a rozdělila jsem se i s tetou a strejdou :-)

 

Konečně měly také premiéru dortíky z odplovaného těsta, na které jsem se chystala už dlouho. No nebylo to bezbolestné,... 


... ale nakonec jsem je pekla i druhý den a tentokrát v podobě víceméně klasických věnečků. Práce s odpalovaným těstem není tak jednoduchá, jak jsem si přestavovala, ale zase to není velká věda. Brzy vám sepíši k tomu pár vět i s receptem :-)


Dobrou s kobrou!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig