úterý 10. března 2020

Tvořivý týden #10

Hezký večer,

minulý týden jsem si vzala pár dní volna a i když jsem si myslela, že o to více času budu mít na tvoření, tak nakonec se mi podařilo "jen" došít kousky, co jsme měla už delší dobu nachystané. A díky tomu jsou na e-shopu i nějaké novinky...


A že těch novinek není málo. Já si totiž říkala, že už dlouho nic moc nebylo a chce to zas trošku změnu. Časem možná i vzhledu jako takového, ale to hodně předbíhám a pojďme se vrátit k tvoření.

Loni jsem koupila warmeeper a na první dotek mne ten materiál nadchnul. Představte si kvalitní teplákovinu z jedné strany a měkkoučký fleece ze strany druhé. Navíc když něco učijete, tak výrobky jsou krásně lehoučké, tenké a zároveň ale velmi hřejivé. Cácorky z něj ihned obdržely do šatníku mikinky a já si ten malý kousek, co zbyl, šetřila na "až někdy". No nakonec mi to nedalo a ušila jsem měkkoučkou čapku na jaro (či podzim). Co na ní říkáte?

 

 Šatičky, to je to oč tu běží a i když si kolikrát říkám, že mám ty věci hodně směrované na holčičky (důvod je asi dost jasný :-) ) a uvažuji, zda i něco neudělat pro kluky, tak mi to moc nejde přes prsty. Přiznávám... třeba ale jednou. A do té doby to bude hodně holčičí :-)

Trochu jsem ještě zavzpomínala na letošní (ne)zimu a neodpustila si dvoje vločkové šaty. Ono totiž zrovna tyto vločkové látky se opravdu povedly - jemné, neopírají se, drží tvar a na pohled jsou moc krásné.  Takže i když letos už asi sníh nebude, můžete své princezně pořídit "jen tak" a nebo nějaké menší udělat zásobičku na příští zimu.

 

 

Víceméně náhodou jsem narazila na tento pevnější úplet s retro motivem a ohromně se  mi zalíbil. Vzala jsem jen kousek, ale na dvoje šaty (každé jiné) pro cca 6 leté frajerky to vyšlo... :-)

 

 

Poslední šatičky jsem dělala v kombinaci s šedým bambusovým úpletem. Moc se mi líbí to, že srdíčko dělám pokaždé od ruky a vždy ho našiji lehce ke straně. 

 

Minulý týden byla naše koťátka na kastraci,  zvládala vše statečně na jedničku, a já jsem jim ještě před tím udělala alespoň nové měkké polštářky a válecí mega deku, aby se jim odpočívalo co nejvíce pohodlně. 



Moc mne toto šatičkové šití baví a určitě zase nějaké kousky dříve či později budou. Co na tyto nové říkáte? :-) 




SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig