pátek 20. března 2020

Chvilka v kuchyni #11

Hezký večer,

sice jsem slibovala, že tento článek bude o něco dříve, ale tak nějak se to seběhlo, že ve finále si jej přečtete až dnes. Nevadí, třeba pak budete mít pár tipů na to, co vařit o víkendu :-)


Snídaně míváme většinou bábovkové. Holky si oblíbily klasickou třenou bábovku s holandským kakaem, a tak jí  poslední týdny točím v podstatě stále dokola a občas přidám mandle či kokos. 


Některé dny si ale nenecáhme ujít lívance - a to ať na snídani nebo na sladkou večeři. S trochou brusinkového sirupu, pribináčkem a ovocem.... hm to je naprostá lahoda!


Dobrá kaše (často kupuji od Nomie rýžovou či pohankovou a nebo pak vařím klasickou krupicovou) je také fajn start do nového dne. Samozřejmě nesmí chybět posyp z Granka a třeba i trocha ovoce :-) 


Polévky z MioMatu pro nás mají i po více jak roce stále své kouzlo. Jsou jen ze zeleniny a vody, nezahušťované moukou či mlékem a přeci pěkně husté. Stačí vždy pár kousků zeleniny a člověk má porci pro 4. Ne, to už není o spolupráci, kterou jsem kdysi navázala,  to je o tom, že tento přístroj se stal nedílnou součástí mé kuchyně a sahám po něm velice často. Díky tomu se nebojím jej doporučit opravdu všema deseti. 


Oblíbená polévka z červené čočky se šlehaným vajíčkem a huštěná trochou mléka také nemohla chybět. Prostě klasika :-) 


Víte jak to dopadne, když vám do vývaru nechtěně spadne skoro celý pytlík těstovin? A ještě k tomu písmenek? To pak v misce stojí lžíce a zároveň děti kvůli skládání slov jedí asi tak hodinu....  


Naštěstí další vaření vývaru už bylo normální a nudličkové... :-) 

 

Plátek vepřového masa v lehce zahuštěném vývaru (no prostě takové "uho") a s kolínky mělo neuvěřitelný úspěch. Holky se olizovaly až za ušima a já se nestačila divit. 


Večeře od manžela v podobě výborných bramboráků (ano, umí je lepší jak já) a pečených kousků panenky byla moc fajn zpestření.


Jak vypadá rychlé vaření a oběd, když máte homeoffice a nenachystali jste si jídlo dopředu? Jednoduše omeleta se šunkou, sýrem a hráškem. Hotová za 10 minut a chuťově výborná. 


Vepřový "guláš" s hráškem a kolínky byl druhou správnou volbou - no já si říkám, že je to prostě těmi kolínky a začínám je vařit o to více :-) 


Opečené kuřecí kousky a pár hranolek a trocha zeleniny, to je taková rychlá večeře, kdy nemáte zrovna moc hlad... 


...stejně tak, když pečené kuře vyměníte za obalené stripsy


Dlouho jsem se na ně chystala, až jsou tu. Knedlíky z tvarohového těsta s jahodami a horou šlehačky. Jen jsem si koupila špatný tvaroh, a tak se těsto dost "matlalo". No výslede byl i tak výborný a určitě doporučuji vyzkoušet. 


Brokolice jen tak povařená ve vodě je docela fajn zobací svačinka. Až bych nevěřila, že i cácorky se k ní nechají přemluvit, protože brokolice zrovna nepatří mezi jejich oblíbenou zeleninu. 


Když něco ke kávičce, tak třeba křehké dortíky z pusinkového těsta s caro krémem. To je vždy záruka mňamóznosti. Pokud jste ještě nevyzkoušeli, tak ZDE najdete recept a směle do toho! 


Dobrou s kobrou! :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig