pátek 5. června 2020

Chvilka v kuchyni #22

Pěkný večer, kuchaříci,

je před námi víkend, a tak se sluší rozmyslet si, co budete vařit. Pár tipů bych pro vás i měla. Ono víte jak se to říká o tom, že štěstí přeje připraveným... :-)
Snídaně bývají bábovkové, ale kokrát to proložime například lívanci (to právě často o víkendu). Cáorky našly mou starou dětskou kuchařku Kačerů z Kačerova a chtěly také velké lívance, jako byly na obrázku. A tak jem je udělala po celé velikosti malé pánvičky. Měly úspěch a ještě byly rychleji hotové. Myslím, že je takto začnu dělat častěji.



Rýžová kaše od Nominy se u nás zabydlela, protože chuťově je opravdu výborná. Třeba jen s trochou Granka a marmeládou. 


Polévky nesmí chybět. Červená čočka je chuťově výborná a rychle uvařená, a tak pokud z ní vaříte polévku, máte ji během chvilky hotovou a ještě si pochutnáte. 


MioMat je nedílnou součástí naší kuchyně. Nedám na něj opravdu dopustit a jede kolikrát denně. Ano, dostala jsem jej před více jak rokem v rámci spolupráce, ale víte co? Pokud by se porouchal, ráda si jej pořídím znovu, protože i přes vyšší pořizovací cenu, se prostě u nás doma vyplatí. 

 

Nebojte, ani vývary nechyběly. Bez nich to nejde :-) a tentokrát jsem udělala i s játrovými knedlíčky. 


Co se vaření týče, tak dost často mívám pomocnice. Slečna E je v kuchyni už jak profík, a tak nachystat  dušené vepřové kostky se zeleninou na kmíně není problém. 

 

Na otázku "Co si dáte?" většinou slyším "Řízek!" . Po kom to ty holky asi tak mají, že? :-) 

 

Francouzské brambory jsou vítaným obědem za jakékoli situace u nás doma. Jednoduché, v podstatě ze 3 ingrediencí (když nepočítám koření) a my bychom se jej ujedli...


Vepřová panenka s javorovým sirupem a k tomu pár hranolek a kopa zeleniny. Snažím se obecně, abychom zeleninu a ovoce hodně jedli, a tak ji cpu všude, kde se to dá. 


Domácí pizza je naprostá mňamka, která zažene hlad a je rychle hotová, pakliže máte nachystané těsto. A to já mívám dost často schované v lednici pro "případ nouze". 


Těstoviny se sýrovou omáčkou z Nivy nesmí chybět. Holky je milují a vždy jedí až se jim dělají za ušima boule.


Rajská z pomalého hrnce zahuštěná rajčatovou polentou byla výborná. Ani bych to nečekala, ale prostě když se nebojíte přidat i dostatek strouhaného perníku, tak máte úspěch zaručen. 


Domácí pečení nás baví a chutná.  Střídáme vše možné. Tentokrát rohlíčky ...


...a několik kořenových bagetek. Do nich ráda přidávám lněné semínko a slunečnici. 

 

Rychlá svačinka v podobě sýru, okurky a papriky je takový základ, který stačí doplnit namazanou bagetou s Lučinou.


Zjistila jsem, že bábovky teď peču v podstatě ob den. Nechápu, jak je možné, že je sníme. tak rychle :-) Beru, že to je určitě jen nějaké období a třeba časem budeme snídat zase něco jiného a také tak ve velkém ...



  

Pudinkáče jsme si moc oblíbily a většinou o víkendu neodoláme. Jsou i výborné jako pohoštění, když čekáte návštěva. Řekla bych totiž, že nejsou až tak obvyklé. Určitě vyzkoušejte. 


 

No a jsou dny, kdy nevařím jen pro nás, ale i Gigi - třeba sušenky ze srdíček s mrkví měly veliký úspěch :-)


A hurá skočme do víkendu! :-)
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig