pondělí 1. června 2020

Tvořivý týden #22

Hezký pondělní večer, tvořivci,

v uplynulém týdnu jsem konečně po dlouhé době ušila i něco pro sebe. A mám z toho opravdu velikou radost...

Jestli je něco, co nemám na šití ráda, tak je to lepení a příprava střihů. Většinou se mi totiž snaží pomáhat holky a k tomu po papírech chňape pes... taková domácí klasika, co vám to celé prodlouží na dostatečně dlouhou dobu. Ale je to prostě součást šicího procesu a člověk se přes to musí prokousat. 



A tak se stalo, že jsem konečně poslepovala střih, co mám od Caramilly zakoupený už asi půl roku - triko s přinechaným rukávem. Ono, i když tu přípravu střihů nemám moc ráda, tak u těchto střihů mám jistotu, že jsou kvalitní a výborně se podle nich šije Takže alespoň vidím "jasné světlo na konci tunelu" :-) 


První triko jsem udělala přesně podle střihu - ve smyslu, že jsem jej neprodlužovala apod. A výsledek? Moc se mi líbí a uvažuji, že si ze stejné látky ušiji ještě i sukni, abych toto mohla nosit jako komplet. 

Nedalo mi to a hned jsem se vrhla do dalšího trika. Tentokrát jsem spodní lem "natáhla" o cca 20 cm náplet vytvořený ze stejné látky. Mám tato prodloužená trika moc ráda k legínům či skinny džínům. Holt nejsem křehotinka a trička do pasu mi nesedí a už se v nich ani tolik "necítím". Naopak čím jsem starší, tím více oceňuji ledviny v teple... :-) 

 

I na háčku jsem dokončila další kousek do dárečkových sad pro paní učitelky. Jsem cca v 1/3, a tak mám radost, jak to jde vcelku od ruky. Jen to nezakřiknout.... :-) 


Znáte na FB skupinu Kamínky? Já ji poznala před pár měsíci a moc mne nadchla. Jedná se ve zkratce o to, že zdobíte a rozdáváte kamínky po okolí. Někdo další je najde a popoveze někam dále.... S cácorkami vždy jednou za čas pár kamínků vytvoříme a rozneseme u nás či ve vesnici u babičky s dědou. Nejsem zrovna zdatná, co se malování týče, ale myslím, že nevadí. Hlavní je snaha chtít někomu jinému udělat trochu veselejší den. 


A co v tomto týdnu? Mám rozešitou mikinu pro jednu dinosauří fanynku, koupený střih na šaty s přinechaným rukávem a dnes jsem zpozorovala novinku u Caramilly v podobě střihu na pouzdrové šaty. Ano, ty také "musím" mít... :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig