středa 24. června 2020

Tvořivý týden #25

Pěkný středeční večer, tvořivci,

minulý týden bylo tvoření hodně ovlivnění tím, že jsme chystaly s cácorkama dárečky pro paní učitelky. Přecijen konec (školního) roku se přiblížil....

Již delší dobu jsem měla rozmyšlené "spa balíčky". Chtěla jsem něco neobvyklého, doma vyráběného a zároveň něco s čím mohou cácorky pomoci. 

V posledních týdnech, jak jste si určitě všimli, jsem háčkovala bavlněné odličovací tamponky a mycí houby. Je to vcelku jednoduché, vypadají moc pěkně a zároveň je lze opravdu používat, prát a tak stále dokola. Takže jsou i ekologické, což je fajn. 


Druhým kouskem do balíčku byla domácí sůl do koupele. Koupily jsme sůl z mrvého moře, holky přimýchaly sušené bylinky a naplnili do dóziček. 


A nakonec jsme si po dlouhé době odlily ještě pár mýdel. Zvolili jsme směs z bambuckého másla, do kterého jsem přikápla trochu hřebíčkového oleje - pokud neznáte, tak zkuste. Nádherně voní! 

 

A aby se předešlo nedorozumění, tak jsme samotřejmě vše označily a popsali. Naprosto úžasné razítko "Vyrobeno doma" mám už nějaký ten pátek od Aluccy. Rozhodně doporučuji se na její e-shop podívat. Má krásné věci a např. my doma máme nemalé množství různých razítek :-) 


Vše jsme pak naskládaly do košíčků, přidali svazeček levandule, holky každé paní učitelce nakreslily přání s věnováním a šlo se předávat. 

 

Každý balíček byl barevně trošičku jiný a i přáníčka holky udělaly vyloženě pro každou paní učitelku jiná. No prostě "personalisovaná" :-) Věřím, že vše udělalo radost a paní učitelky si při koupelovém odpočinku na nás v dobrém vzpomenou. Byly celé ty roky úžasné, holky si je moc oblíbily a i když věřím, že ve škole také potkají mnoho nového a dobrého, tak nám budou chybět. 

 

Kamarádce ke svatbě jsem chtěla dát "obálku", ale trochu jinak, a tak jsem si pohrála s džíny, nůžkami a rámečkem. Ani tavná pistole nelenila a říkm si, že výsledek je snad fajn  (inspirovala jsem se na Pinterestu) a lepší než jednoduchá obálka :-) 


Také pár kamínků jsme s holkama vytvořili. 

Bohužel se nám před cca týdnem nevrátila jedna z kočiček - černá Kukinka. Prohledali jsme vše. Prošli nejbližší okolí, ptali se lidí, ale bohužel bezvýsledně. Pár dní na to se nám večer nevrátil ani kocourek. Další hledání a opět nic... Oba jsme v tu chvíli obrečeli a holky mne poprosily, ať nakreslím kočičí kamínek. Že třeba když ho někde položíme, tak ho kočičky najdou, budou vědět, že je od nás a přijdou domů, kde na ně čekáme. 
Mourinek se nám po dvou dnech vrátil. Inu kocourek... budeme se muset smířit s tím, že když běhá venku, tak se občas někam "zatoulá". I když si to připouštím hodně nerada.

Kukinka se nám ale zatím nevrátila. Věřím, že třeba ještě jednou. Ale rozumně vím, že každým dnem je ta pravděpodobnost nižší. I tak doufáme...


Holky pak nakreslili i své kamínky pro kočičky, aby věděli, že na ně doma čekáme a budeme je vítat s úsměvem. A také že na ně doma čeká i psí kamarádka, která je co chvíli vyhlíží. 


Dobrou s kobrou!
SHARE:

2 komentáře

  1. Nádherné tvoření, taky se vždy snažíme na konci roku darovat nějaké home made. Letos to byly sušenky, tvé sady jsou nádherné a luxusní. Určitě moc potěšily.
    Kočičky je moc líto. Nám zmizel kocour na zmrzle, myslela jsem, že šel za holkama, ptala jsem se a sháněla a nakonec zjistila, že se utopil v sousedově nádrží na zalévání zahrádky. Snad se vaše kočička vrátí.
    Krásné dny anvse dobré přeji.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásnou pochvalu. Já obecně ráda obdarovávám tím, co vytvořím, tak se snažím vždy vymyslet něco trochu neobvyklého :-)
      Bohužel prozatím se kočička nevrátila a už moc nevěříme,že ji ještě uvidíme... :-( ale moc děkuji za podporu.
      Krásný prodloužený víkend!

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig