úterý 16. června 2020

Chvilka v kuchyni #23 + 24

Hezké poledne,

v minulém týdnu jsem nestihla sepsat pravidelný kuchyňský report, a tak tentokrát bude dávka rovnou dvojitá. Jsem upřímně velmi ráda, že jsou vcelku dost čtené a třeba vás i inspirují k něčemu dobrému, rychlému a nenáročnému... :-) 

Víkendové snídaně si díky počasí užíváme poslední dobou na terase a jsou i dny, kdy si namísto něčeho sladkého dáme i třeba vajíčka. To u nás není tak časté, ale jako zpestření je to výborné. 


Naprostá klasika jsou pak lívance. Tentokát v borůvkové verzi a  mega velikosti - ano, je to rychlé a snídaně je v cukuletu. Dochuceno lipánkem, javorovým sirupem a ještě trochou čerstvých borůvek. 


Další snídaňovou rychlovkou jsou pak kaše. Klasicka co určitě neurazí a lze ji "vytunit" různými sirupy či ovocem. Za nás vede hlavně rýžová kaše.

 

Polévky jsou základním jídlem v naší domácnosti. MioMat jede na maximum...


...a pomalý hrnec také nelení. Jedeme vývary v opravdu velkém množství a navíc jsem "znovuobnovili" naši chuťovou lásku k játrovým knedlíčkům.  Nesmí chybět :-) 

  
 

Testoviny se sýrovou omáčkou a šunkou je aktuálné oblíbené jídlo slečny E. Naprosto jednoduché a tolik radosti z něj má... takže nesmí chybět alespoň 1x týdně. 


Pečené kuře, hranolky a kupa zeleniny. Ano, cácorky, které jsou schopné se dvě hodiny rýpat v talíři, toto množství vyluxují během pár minut. Prostě když chutná, tak to jde.... :-) 


Buchtičky se šodó jsou oblíbeným jídlem už z mých školních let. I holky je mají rády, a tak když mi je přivezla teta, byla jsem ráda a s chutí se do nich pustila. Navíc, jsem nemusela vařit a to se občas hodí :-) 


Když vaří chlap, tak to stojí za to. Kuřecí řízky obalené v bramborákovém těstíčku. To byla naprostá bomba a bude ji muset brzy zopakovat. Holt když ukázal, že umí, tak je potřeba toho využít. 


Panenka marinovaná ve směsi koření, přelitá trochou javorového sirupu a pečená v horkovzdušné fritéze. K tomu zelenina, sýr a třeba pár kroket. To je vcelku fajnová večeře, která je u nás hodně oblíbená. 

 

Dušené krůtí maso s hráškem z pomalého hrnce a k tomu těstoviny. Výborné. Zkuste! :-) 


Miluji omelety na vše možné způsoby - šunka, sýr, zelenina a jsem spokojená. Naprosto výborné, jednoduché a rychlé. Ujedla bych se jich. 

 

I studené večeře u nás mají své místo. Nejlépe samozřejme z domácího pečiva a s nějakou tou zeleninou. 

 

Zelenina (či ovoce) je obecně u nás hodně žádaná a i když přijde návštěva, tak ji ráda v rámci malého pohoštění nabízím. 


Bulky na domácí burgery byly opravdu obrovské - podobně jako výsledné hamburgery, které jsem ale nestihla vyfotit :-) 


Opět se bagetkovalo. Jsou totiž vcelku jednoduché a rychlé. Navíc chutnají výborně a ráda je obohacuji o různá semínka. Nejčastěji sahám po semínku lněné, slunečnicovém, sezamu a přihodím i pro chuť trochu kmínu. 


 

Tvarohový makovec jsem pekla dvakrát a recept na něj najdete ZDE.


 

Máte rádi pusinkové dortíky? My moc. Tyto jsou naíc s kokosovou moukou a tak trochu připomínají veliké makronky. Krém z kakaa a mascarpone je také do kombinace výborný. 

 

Hádejte jaké muffiny si u nás našly oblibu? Ano tyto "FIT". Je to výborná svačinka a pekla jsem je za poslední týdny asi 5x. Mizí opravdu rychle. Říkám si, že vám asi sepíši i recept. Chcete? :-) 

 

 


 

Ani o bábovky nebyla nouze. Klasická čokoládová zmizela během dne. Druhá jogurtovo - skořicová byla také vítaným zpestřením. 

 

A když už jsem měla v ruce muffinové formičky, tak jsem udělala klasické muffiny s čokoládovými kousky. Těsto jsem udělala stejné jako na mramorovou bábovku. 


Měla jsem těsta na dvě dávky muffinů, a tak jsem z druhé várky udělala cupcaky s čoko krémem a borůvkami. To bylo radosti :-) 


 

Co zkusíte uvařit či upéct vy?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig