Dobré ráno, kuchaříci,
před víkendem by se určitě hodilo pár kuchařských tipů. Co říkáte?
Snídaně si užíváme většinou v podobě kaší. Nejčastěji i nás jede kaše s osmaženým banánem a k ní jogurt, mussli a třeba mix ovoce.
Když není kaše a ani jsem nic nenapekla, tak mug cake je výborná volba.Z mandlové mouky a oslazený javorovým sirupen, proteinellou a s borůvkami.
Vývary vaříme několikrát týdně a i veliký hrnec vydrží jen chvilku. Jsou opravdu oblíbené.
Vcelku oblíbenou se u nás stala polévka z ovesných vloček. Přidávám do ni kořenovou zeleninu, trochu bylinek a rozmíchané vajíčko v troše mléka.
Dušené nudličky z panenky se zeleninou, trochou zahuštěného vývaru (pomocí polenty) a k tomu těstoviny. Maso vařím v pomalém hrnci, a tak ráno vše nachystám, zapnu a oběd máme v podstatě na čas a bez práce :-)
Smažené nudle s vepřovými nudličkami, zeleninou, mungo klíčky a trochou sojové omáčky. Jednoduché, rychlé a výborné.
Holky chtěly řízečky a k nim prostě patří prý i bramborový salát. A tak proč by ne. Není to nic náročného a radost z oběda byla veliká :-)
Koupila jsem si nového pomocníka na vaření sous vide metodou a jsem nadšená. Maso je krásně měkké, ale provařené, chuťově výborné. Inu nový věk vaření u nás doma začíná a já si ho moc užívám...
Když je večer chuť na něco jednoduchého a lehkého, tak salát ...
...či toustíky s vajíčkem to jistí :-)
Skleničkové kaše jsou výborné a jednoduché na přípravu. navíc i pěkně vypadají a jak víme, jíme i očima. Recept - a nejen na ně, najdete v mé nové kuchařce.
Svačinkové inspirace:
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.