pátek 30. dubna 2021

Chvilka v kuchyni #17

 Dobré ráno, kuchaříci,

před víkendem by se určitě hodilo pár kuchařských tipů. Co říkáte?

Snídaně si užíváme většinou v podobě kaší. Nejčastěji i nás jede kaše s osmaženým banánem a k ní jogurt, mussli a třeba mix ovoce. 

 


Když není kaše a ani jsem nic nenapekla, tak mug cake je výborná volba.Z mandlové mouky a oslazený javorovým sirupen, proteinellou a s borůvkami. 


Vývary vaříme několikrát týdně a i veliký hrnec vydrží jen chvilku. Jsou opravdu oblíbené. 


Vcelku oblíbenou se u nás stala polévka z ovesných vloček. Přidávám do ni kořenovou zeleninu, trochu bylinek a rozmíchané vajíčko v troše mléka. 


Dušené nudličky z panenky se zeleninou, trochou zahuštěného vývaru (pomocí polenty) a k tomu těstoviny. Maso vařím v pomalém hrnci, a tak ráno vše nachystám, zapnu a oběd máme v podstatě na čas a bez práce :-) 


Smažené nudle s vepřovými nudličkami, zeleninou, mungo klíčky a trochou sojové omáčky. Jednoduché, rychlé a výborné. 


Holky chtěly řízečky a k nim prostě patří prý i bramborový salát. A tak proč by ne. Není to nic náročného a radost z oběda byla veliká :-) 


Koupila jsem si nového pomocníka na vaření sous vide metodou a jsem nadšená. Maso je krásně měkké, ale provařené, chuťově výborné. Inu nový věk vaření u nás doma začíná a já si ho moc užívám... 


Když je večer chuť na něco jednoduchého a lehkého, tak salát ...


...či toustíky s vajíčkem to jistí :-) 


Skleničkové kaše jsou výborné a jednoduché na přípravu. navíc i pěkně vypadají a jak víme, jíme i očima.  Recept - a nejen na ně, najdete v mé nové kuchařce

 

Svačinkové inspirace: 

 

 

 

Dobrou chuť! 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig