Pěkné odpoledne, kuchaříci,
pár tipů z kuchyně, které se vám mohou hodit, je tu...
Kaše a jogurty ke snídani s mussli a ovocem jsou naše snídaňová klasika. Většinou tedy na kaši používám jemné - mleté vločky, protože z těch klasických (které jsem koupila nyní) mi tolik kaše nechutná.
A když je nálada, tak kaše měníme za tousty s domácí zavařeninou.
Polévky vedou, jak jinak, vývarové - zeleninové nebo z uzených žeber. Také je rády proměníme občas za zelnou polévku s klobáskou. Tu doma milují... :-)
Omeleta = mé homeofficové jídlo. Ale dost často mám i "zbytky" od večeře, kdy sahám po těstovinách všeho druhu, omáčce s rýží či třeba gulášem ze sojového masa, brambor a zeleniny.
Jednou za čas také milujeme uzená žebra, které po vyvaření (na polévku) ještě chvíli dopeču s javorovým sirupem. Skvělá je tak i uzená kýta.
No a jsou dny, kdy třeba jen bageta s pomazánkou a k tomu pečená zelenina bohatě stačí... :-)
Sladké a slané pečení u nás nesmí chybět. Na snídani a na svačinu do školy je to ideální. Vždy peču tak, aby nám to vydrželo alespoň 2 dny.
Svačinkové tipy:
Před opadnutím jsem ještě sesbírala květy lichořeřišnice a nachystala sirup. Je skvělý!
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.