středa 26. října 2022

Chvilka v kuchyni #35 + 36/2022

 Pěkné odpoledne, kuchaříci,

pár tipů z kuchyně, které se vám mohou hodit, je tu...

Kaše a jogurty ke snídani s mussli a ovocem jsou naše snídaňová klasika. Většinou tedy na kaši používám jemné - mleté vločky, protože z těch klasických (které jsem koupila nyní) mi tolik kaše nechutná. 

 

A když je nálada, tak kaše měníme za tousty s domácí zavařeninou.


Polévky vedou, jak jinak, vývarové - zeleninové nebo z uzených žeber. Také je rády proměníme občas za zelnou polévku s klobáskou. Tu doma milují... :-) 

  


Omeleta = mé homeofficové jídlo. Ale dost často mám i "zbytky" od večeře, kdy sahám po těstovinách všeho druhu, omáčce s rýží či třeba gulášem ze sojového masa, brambor a zeleniny. 

 

 

  



Jednou za čas také milujeme uzená žebra, které po vyvaření (na polévku) ještě chvíli dopeču s javorovým sirupem. Skvělá je tak i uzená kýta. 

 

No a jsou dny, kdy třeba jen bageta s pomazánkou a k tomu pečená zelenina bohatě stačí... :-) 

 
 

Sladké a slané pečení u nás nesmí chybět. Na snídani a na svačinu do školy je to ideální. Vždy peču tak, aby nám to vydrželo alespoň 2 dny. 

 

 

 

 

Svačinkové tipy: 

 

 

 

 


Před opadnutím jsem ještě sesbírala květy lichořeřišnice a nachystala sirup. Je skvělý!


Dobrou chuť!


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig