pátek 28. října 2022

Liz Mooreová: Neviditelný svět (27/2022)

Pěkný večer, knihomolové,

Neviditelný svět je opravdu  neobvyklým románem, který stojí za přečtení. Proč? Čtěte dále... :-) 

Představte si, že žijete jen s otcem, který je uznávaný vědec a namísto školy docházíte k němu do laboratoře, kde se učíte  "to podstatné". To je přesně příběh Ady. Ve svých třinácti letech umí spočítat a vyřešit více problematických rovnic či šifer než většina dospělých vědců. Má pocit, že okolo sebe nepotřebuje mít své vrstevníky, protože jejich svět nezná. 
To se ale změní ve chvíli, kdy její otec začne ztrácet paměť. Nelítostná diagnóza Adu samozřejmě překvapí a otočí život o 180 stupňů. Najednou se musí stát jednou "ze školního davu". Zároveň ale odmítá otce jen tak "pustit" a postupně odhaluje jeho životní tajemství. Ovšem to, jak vše opravdu bylo, ji otec nakonec řekne v podstatě sám. 


Nevím, zda bych román nazvala mysteriózním, ale rozhodně je fantastický. Skvěle propletený příběh, který vás ale nenechá se "ztratit". Skvěle drží linku a děj i výborně popisuje situace, do kterých nemocný člověk, jež si vlastně nemoc neuvědomuje, přivede i jeho dítě a přátelé. Nebudu lhát, byly okamžiky, kdy se mi nad Adou stahoval žaludek a nejraději bych ji objala... 

Toto si musíte přečíst! Nevím, jak jinak lépe vyjádřit nadšení z této knihy... :-) 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig