neděle 30. dubna 2023

Ana Huang: If love had a price (17/2023)

 Hezké odpoledne, knihomolové,

opět jsem dočetla jednu z povídek ze série "If.." od Any Huang a vy si můžete zauvažovat, zda byste se také do čtení neměli pustit... 

Knihy Any Huang mají skvělý styl psaní - jednoduché, "čisté" a zároveň skvěle popisné. Líbí se mi, že se většinou jedná o série, kde se sice soustředíte na danou dvojici, ale zároveň neopouštíte vývoj příběhů ostatních. 
Tentokrát navazujeme na příběhy studentů ze zahraničního pobytu v Shanghai. Kris se po návratu na léto stěhuje do LA. Je dcerou velice zámožného obchodníka, a tak automaticky patří do "lepší kasty" či mezi zlatou mládež, chcete-li. Nicméně přes drahé oblečení a auta je tou, kterou by nikdo nečekal - empatickou mladou ženou, kterou kdysi opustila její matka a která hodlá svého otce ochránit před největší hloupostí jeho života. Před svatbou s mladou zlatokopkou, která si jejího otce omotala kolem prstu. 


Jak už to tak bývá, na scéně se objeví mladý muž - začínající herec, se kterým uzavře dohodu, jež má její "skoromacechu" usvědčit z podvodu. Vcelku zajetá klasika, která má ale velice pěkně vylíčené pozadí celého příběhu. A samozřejmě si můžeme být jisti, jak to celé dopadne. I když pár zvratů se najde... 

Sluníčko konečně začíná vítat více jarní počasí, a tak kniha, kafe do termosky a hurá číst někam na zahradu či do parku. 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig