Pěkné sobotní poledne, kuchaříci,
venku se sluníčko umoudřilo a vypadá, že dnes by mohlo i docela pěkně hřát. To je pak skvělé sednout si na zahradu s kávou a nějakým fajn zákuskem. Já mám pro vás tentokrát tip na jeden hodně rychlý moc dobrý.
Nejprve si upečte korpus, na který budete potřebovat:
3 vejce
1/2 hrnku oleje
1/3 hrnku kokosového cukru
3 lžíce bílého jogurtu
4 lžíce mléka
1/3 hrnku rýžové mouky
cca 1/4 hrnku hladké mouky
3 lžíce kakaa
1/2 balíčku kypřícího prášku
Ze surovin vymíchejte hladké těsto - klasickou mouku dejte až na závěr a přisypávejte postupně. Těsto má mít středně tuhou konzitenci.
Nalijte do vymazané formy a pečte na 175 stupňů cca 30 minut - kontrolujte špejlí.
Nechte poté zchladnout.
Připravte si krém:
1 balení polotučeného tvarohu vyšlehejte s 5 lžícemi bílého jogurtu. Poté přidejte cca 1/2 tabulky rozpuštěné čokolády na vaření a opět vyšlehejte.
Krém "narovnejte" na korpus a ještě si rozpusťte zbytek čokolády a nalijte ji na vrch dortu.
Jako zdobení pak můžete ještě použít ovoce (já zvolila jahody, ale v létě se těším na malinovou, ostružinovou a třeba borůvkovou verzi) a střed posypte strouhaným kokosem.
Nechte alespoň hodinu odpočívat v lednici.
Dobou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.