neděle 16. dubna 2023

Chvilka v kuchyni #12 - 14/2023

 Pěkné nedělní poledne, kuchaříci,

pokud vymýšlíte, co uvařit v následujícím týdnu a chystáte si "jídelníček", tak mám pár tipů. 

Snídaňové menu dost často plníme croissantama, které kupuji mrazené - klasické máslové bez náplně. Jejich příprava je pak vcelku rychlá a ještě teplé jsou výborné. 
K tomu většinou uvařím i vajíčko n tvrdo a doplním třeba i pečenou bábovičkou, pokud mám z předchozího dne. 

 

 

Lívance pak také bývají skvělým doplněním. Tyto konkrétně byly z banánového těsta.


Polévky u nás doma nesmí chybět. Hodně často vývary, ale prokládá me je polévkou z červené čočky nebo zelňačkou. 

 

 

Co nesmí chybět na oběd, pokud mám homeoffice? Nejčastěji je to nějaká omeleta a zelenina. Častokrát také zvolím avokádový toust opět doplněný o zeleninu. 

 

Společné obědy a večeře jsou pak ve znamení těstovin, rýže či brambor - s rajskou omáčkou, se smetanou a tymiánem... 

 

 

Pokud jsme na chatě, tak sahám po kotlíku, do kterého naházím vše možné a nechám vzniknout výbornému gulášku.  Samozřejmostí jsou i špekáčky - už je jejich čas... :-)

 


Ještě než se počasí umoudří a pořádně rozpálíme gril, tak si bourgery různých variant chystáme doma. Cácorky je milují. 

   

Občas máme chuť na sladké, a to pak jsou skvělé a rychlé plněné tvarohové knedlíky nebo tvarohové nočky s rozvarem.  


Pokud není čas nebo nálada, tak něco studeného na talíř také není špatná volba. 

 

 


Sladké a slané pečení mne hodně baví - máme pak svačinky i snídaně. Většinu receptů tu s vámi i sdílím přímo na blogu, a tak pokud máte chuť, zadejte do vyhledávače a pojďte na to... :-) 

 

 

 

 


 

Svačinkové tipy:


 

 

 

 


Velikonoční svátky:

 

 


 

Dobrou chuť! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig