Pěkné nedělní poledne, kuchaříci,
pokud vymýšlíte, co uvařit v následujícím týdnu a chystáte si "jídelníček", tak mám pár tipů.
Snídaňové menu dost často plníme croissantama, které kupuji mrazené - klasické máslové bez náplně. Jejich příprava je pak vcelku rychlá a ještě teplé jsou výborné.
K tomu většinou uvařím i vajíčko n tvrdo a doplním třeba i pečenou bábovičkou, pokud mám z předchozího dne.
Lívance pak také bývají skvělým doplněním. Tyto konkrétně byly z banánového těsta.
Polévky u nás doma nesmí chybět. Hodně často vývary, ale prokládá me je polévkou z červené čočky nebo zelňačkou.
Co nesmí chybět na oběd, pokud mám homeoffice? Nejčastěji je to nějaká omeleta a zelenina. Častokrát také zvolím avokádový toust opět doplněný o zeleninu.
Společné obědy a večeře jsou pak ve znamení těstovin, rýže či brambor - s rajskou omáčkou, se smetanou a tymiánem...
Pokud jsme na chatě, tak sahám po kotlíku, do kterého naházím vše možné a nechám vzniknout výbornému gulášku. Samozřejmostí jsou i špekáčky - už je jejich čas... :-)
Ještě než se počasí umoudří a pořádně rozpálíme gril, tak si bourgery různých variant chystáme doma. Cácorky je milují.
Občas máme chuť na sladké, a to pak jsou skvělé a rychlé plněné tvarohové knedlíky nebo tvarohové nočky s rozvarem.
Pokud není čas nebo nálada, tak něco studeného na talíř také není špatná volba.
Sladké a slané pečení mne hodně baví - máme pak svačinky i snídaně. Většinu receptů tu s vámi i sdílím přímo na blogu, a tak pokud máte chuť, zadejte do vyhledávače a pojďte na to... :-)
Svačinkové tipy:
Velikonoční svátky:
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.