Dobré ráno, kuchaříci,
na začátek víkendu si můžete promyslet, co budete vařit a třeba se i trochu inspirovat. Já se ještě vrátím pár týdnů zpět k Velikonočnímu vaření...
Snídaně v podobě jogurtu či kaše s mussli, ovocem a oříškovým máslem.. to je skvělý začátek dne.
Stejně tak ale potěšíte chuťové buňky podmáslovými vaflemi. stačí je pak jen přelít javorovým sirupem a jsou skvělé.
Polévkování je zejména o vývarech. Nějak si na nás zasedly různí virózy, a tak je tímto zkoušíme zastrašit.
Nicméně zelňačka z červeného zelí je u nás už taková tradice :-)
Velikonoční nádivka je něco, co můžeme i v průběhu roku k obědu či večeři. Já jsem navíc "obírač", a tak vepřová žebra jsou super zábavou....
Další jídla jsou pak dle nálady, kdy jako přílohy střídáme brambory, kuskus či rýží.
Co nám hodně zachutnalo, to je cizrnové ragu. Doporučuji s rýží :-)
Svačinky pro malé marody nesmí chybět.
Sladké pečení je u nás poslední dobou o lineckém těstě, koláčích a tvarohu. Mňamky!
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.