sobota 29. dubna 2023

Chvilka v kuchyni #15 - 16/2023

 Dobré ráno, kuchaříci,

na začátek víkendu si můžete promyslet, co budete vařit a třeba se i trochu inspirovat. Já se ještě vrátím pár týdnů zpět k Velikonočnímu vaření... 


Snídaně v podobě jogurtu či kaše s mussli, ovocem a oříškovým máslem.. to je skvělý začátek dne. 

 

Stejně tak ale potěšíte chuťové buňky podmáslovými vaflemi. stačí je pak jen přelít javorovým sirupem a jsou skvělé.

 

Polévkování je zejména o vývarech. Nějak si na nás zasedly různí virózy, a tak je tímto zkoušíme zastrašit.

 

 

Nicméně zelňačka z červeného zelí je u nás už taková tradice :-) 


Velikonoční nádivka je něco, co můžeme i v průběhu roku k obědu či večeři. Já jsem navíc "obírač", a tak vepřová žebra jsou super zábavou.... 
Další jídla jsou pak dle nálady, kdy jako přílohy střídáme brambory, kuskus či rýží. 

 

 

Co nám hodně zachutnalo, to je cizrnové ragu. Doporučuji s rýží :-) 

 


Svačinky pro malé marody nesmí chybět.

 


Sladké pečení je u nás poslední dobou o lineckém těstě, koláčích a tvarohu. Mňamky! 

 


Svačinkové tipy: 
 

 

 

Dobrou chuť! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig